Nematik folije mogu da smanje račune za struju
Promo

Pametna stakla i folije koje obezbeđuju privatnost i štede energiju

Ako želite da obezbedite privatnost pritiskom na dugme, ili da od svog izloga napravite reklamu onda je ovo prava stvar za vas!

Prodor prevelike količine sunčeve svetlosti u unutrašnjost objekta zna da zada velike muke jer je potrebno potrošiti puno električne energije da bi se prostor klimatizovao. Jedan od pametnih načina da zaštite objekte od pregrevanja jesu Pametne folije.

Pametna folija predstavlja novu tehnologiju digitalnog zatamnjivanja stakla koja omogućava da film prelazi iz potpune zatamljenosti u potpunu prozirnost prilikom delovanja električnog napajanja. Kada je Pametna folija isključena, polimerom raspršeni tečni kristali se nasumično raspoređuju čime se postiže efekat totalnog zamagljenja filma. Kada se film uključi, polimerom raspršeni tečni kristali ustrojiće se i film će postati totalno transparentan.

Ono gde Pametna folija pleni jeste da se njenim instaliranjem obezbeđuje 99% zaštita od UV zračenja, visoka apsorpcija IR zraka i značajna energetska efikasnost jer prostore nije potrebno toliko rashlađivati.

Instaliranjem Pametne folije obezbeđuje se 99% zaštita od UV zračenja, visoka apsorpcija IR zraka i značajna energetska efikasnost jer prostore nije potrebno toliko rashlađivati.

„Instalirali smo Pametne folije na jednom luksuznom brodu u Hrvatskoj čime je data mogućnost gostima brod-hotela da po svojoj želji kontrolišu prodor sunčeve svetlosti u kabinama. Na ovaj način gostima je pružen maksimalan komfor, a vlasniku broda obezbeđena je značajna energetska ušteda „ – kaže Božidar Dedić iz firme Nematik.

Od izloga reklama

Međutim, tu nije kraj prednostima Pametna folije. Naime, ona zapravo predstavlja i projekcionu površinu što znači da svaki vaš izlog možete pretvoriti u reklamu. Takođe, u open-space kancelarijskim prostorima moguće je od izabranog staklenog zida napraviti zid za prezentacije i to u Full HD rezoluciji sa mogućnošću touch-screen kontrole.

Siri, zamrači prostoriju!

Velika prednost Pametnih folija jeste što se mogu kontrolisati preko Wi-Fi mreže na bilo kom iPhone, iPad ili Android uređaju. Pametnu foliju možete čak povezati sa Siri ili Alexom i glasovnom komandom zamračivati prostore i obezbeđivati tako sebi privatnost.

Folije osetljive na sunce

Nematik u svoj asortimanu ima još jedan veoma atraktivan proizvod. U pitanju Sensitive Sun folija koje takođe mogu da se ugrade na sve postojeće staklene površine, a koje će im dati mogućnost samozamračivanja. Kada sunce padne na ove folije, one će potamniti do maksimalnih 75 % što će sprečiti prodor unosa prevelike količine prirodnog osvetljenja u unutrašnjost prostora. Ovaj proizvod je zgodan za sve one koji žive ili rade u prostorima koji su previše eksponirani sunčevim zracima.

Pouzdan partner

Kompanija Nematik započela je kao manja firma Sonte Adria i tokom gotovo tri godine uspešnog poslovanja rasla je i pratila zahteve tržišta i tehnološkog razvoja pri čemu se dokazala kvalitetom i profesionalizmom. Više o njihovim proizvodima, uslugama i cenama, možete pronaći na web sajtu ili na 065/83-68-106.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *