Urban Lab je celodnevni međunarodni skup u okviru Mikser festivala 2024; Foto: Mikser
Dešavanja

Prijavite se na program Urbane laboratorije za arhitekte i planere

Cilj skupa je da predstavi opipljive primere urbanih intervencija baziranih na rešenjima inspirisanim prirodom i preporukama dobijenih kroz participaciju građana.

Urban Lab je celodnevni međunarodni skup u okviru Mikser festivala 2024, koji okuplja domaće i strane stručnjake različitih profila oko teme unapređenja primene prirodom-inspirisanih rešenja i participacije građana u oblikovanju naših gradova.

Održava se u petak, 24. maj, 2024, od 9-17h, u glavnoj sali prostora Miljenko Dereta, Dobračina 55. Učešće u programu URBAN LAB je besplatno, uz obaveznu registraciju popunjavanjem ovog formulara. Sve sesije programa Urban Lab su na engleskom jeziku.

Program Urbane laboratorije namenjen je arhitektama, urbanistima, aktivistima, predstavnicima gradova, stručnjacima i entuzijastima, svima koji ulažu svoja znanja, iskustva i strast u oblikovanje i održavanje naših gradova, kako bismo ih učinili spremnijim za izazove klimatskih promena i pravednijim u odnosu na potrebe svih građana.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Satnica – kliknite na sliku za ceo program

Skup Urban Lab će preneti i iskustava gradova Evrope, Azije i Južne Amerike.

Cilj skupa je da predstavi opipljive primere urbanih intervencija baziranih na rešenjima inspirisanim prirodom i preporukama dobijenih kroz participaciju građana i ilustruje uticaj ovakvog holističkog pristupa oblikovanju gradova na unapređenje kvaliteta života, psihofizičkog zdravlja i blagostanja građana.

Skup Urban Lab će preneti i iskustava gradova Evrope, Azije i Južne Amerike koji pilotiraju principe NBS i participacije u realnosti kroz dva Horizon EU projekta – euPOLIS i HEART, sa posebnim osvrtom na “naučene lekcije”, razmenu izazova i zajedničko formiranje preporuka za efikasniju primenu ovih principa zajedno sa predstavnicima domaće stručne javnosti.

Interaktivna sesija

Važan deo Urban Lab programa čini i interaktivna sesija (word café radionica) tokom koje ćemo udružiti iskustva naših i gostujućih stručnjaka i predstavnika gradova i u sinergiji iznedriti preporuke za inovativne i nekonvencionalne modele uključenja građana u važne urbane procese kroz čvorišta kulturne razmene i društvenih interakcija.

Rezultati radionice će biti uključeni u dokumente koje razvijaju u okviru dva međunarodna istraživačka projekta, a koje će gradovi partneri nastojati da dalje integrišu u svoje strateške dokumene i procese. Dokument će biti javno dostupan domaćoj i međunarodnoj javnosti, dok će svi učesnici u radionici biti kreditovani kao kontributori i nagrađeni sertifikatom o učešću u Urban Lab skupu.

Sve sesije programa Urban Lab su na engleskom jeziku.

Prijave su ovde, a detaljan program pročitajte na ovom linku.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *