Enterijeri

Prodavnica obuće inspirisana školskim sveskama na kvadratiće

Ako ste u školi voleli sveske na kvadratiće, svideće vam se i enterijer nove prodavnice u Barseloni. 

Projektni studio Nabito dobio je zadatak da isprojektuje enterijer prodavnice dečije obuće pod nazivom Little Shoes. Ideju za dizajn enterijera crpeli su iz motiva koji je deci veoma poznat – kvadratići, baš kao oni u školskim sveskama. Rezultat je vizuelno privlačan enterijer ne samo deci već i odraslima.

Kvadratići su napravljeni belim keramičkim pločicama postavljenim u pravilnom, kvadratnom rasteru.

Little Shoes 01

Keramičke pločice, italijanske firme Ceramica Vogue, postavljene su po preciznom šablonu kako bi stvorio utisak kvadratića u školskim sveskama. One pokrivaju svih 100 metara kvadratnih prodavnice, uključujući i zidove i plafon.

Little Shoes 05

Proizvodi su postavljeni na platformama, različitih visina, koje su takođe prekrivene belim keramičkim pločicama. Time je stvorena adekvatna minimalistička pozadina za izlaganje šarene obuće.

Little Shoes 02

Enterijer je mestimično ukrašen crtežima kuća, brodića i vetrenjača ali i nizom slova koja se ponavljaju kao u dečijim školskim sveskama.

Little Shoes 03

Nogare i okvirni deo naslona stolica, koje se koriste pri isprobavanju obuće, podsećaju na margine u sveskama i simbolično ukazuju na mesto za isprobavanje i hvatanje predaha.

Little Shoes 04

Pogledajte još primena keramičkih pločica Vogue koje se mogu kupiti u EuroDOM-u.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *