Aktuelno

Proverite koje firme imaju licence za izgradnju velikih objekata

Investitori mogu da provere koje firme imaju takozvanu veliku licencu koju izdaje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Baza podataka o firmama koje su licencirane da projektuju i grade velike objekte, kao što su brane, rafinerije, termoelektrane, aerodromi i luke, a za koje građevinsku dozvolu izdaje ministarstvo dostupna je svim investitorima na sajtu www.građevinskedozvole.rs.

U bazi podataka (koja je zapravo jedan .DOC dokument)nalazi se spisak svih projektanata i izvođača radova koji imaju takozvanu veliku licencu koju izdaje ministarstvo, piše eKapija.

Šta je velika licenca

Predviđeno je da Ministarstvo građevinarstva izdaje takozvane velike licence za projektovanje i gradnju objekata kao što su visoke brane i akumulacije, aerodromi, luke, državni putevi prvog i drugog reda, naftne rafinerije, regionalne deponija, termoelektrane snage veće od 10 megavata, stadioni kapaciteta većeg od 20.000 gledalaca i drugo.

U narednom koraku, baza podataka će biti integrisana u softverski sistem za elektronsku objedinjenu proceduru, navedeno je u saopštenju.

Koristite CEOP? Pročitajte iskustva korisnika:

CEOP: Prvih šest meseci

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *