Aktuelno

Beograd: Počelo uređenje trgova u Starom gradu

Radnici JKP Zelenilo Beograd započeli su uređenje skvera između ulica Venizelosove, Vojvode Dobrnjca i Carigradske.

Grad Beograd je još pre tri godine izabrao pobednička rešenja na konkursu za uređenje trgova u Starom gradu na lokacijama: kod OŠ Mihailo Petrović Alas, ispred Bitef Teatra i kod kafane Stara Hercegovine. Došlo je vreme da krenu da se izvode trgovi a počelo se s onim poslednjim.

trg-stara-hercegovina-2

Uređuje se zelena površina od oko 2.500 m2 s pripadajućim pešačkim delovima i platoima. Novim rešenjem očuvan je javni karakter ovog prostora i njegova pristupačnost za sve, piše Beoinfo.

Staze i platoi će biti izrađeni od kamenih granitnih ploča sive boje. U blizini ulaza na skver, iz pravca Venizelosove ka Carigradskoj, biće napravljene fontana i javna česma, koje će dodatno oplemeniti čitav prostor. Zidovi koji okružuju fontanu oblažu se kamenim pločama, granit sive boje, širine 50 i debljine 20 centimetra, i biće izrađeni od armiranog betona. Na zidovima će biti fiksirane klupe od hrastovih lajsni. Ukupna dužina klupa na zidićima iznosi 90 metara, a biće postavljene i tri đubrijere.

trg-stara-hercegovina-3

Na skveru će biti napravljeno i novo igralište za decu, sa pet rekvizita, a ispod rekvizita biće izlivena gumena podloga na površini od 250 kvadratnih metara.

Pored postojeće vegetacije, planirana je sadnja još deset sadnica i pokrivača tla, dok će na ostatku površine biti postavljen travni busen. Na skveru će biti postavljena dekorativna rasveta, kao i automatski zalivni sistem.

Radovi su počeli 28. septembra, a završetak je planiran za 15. decembar 2015. godine.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *