Enterijeri, Promo

Ragno Ottocento: Omaž tradiciji podova ranog dvadesetog veka

Izuzetna kombinacija uzoraka i boja u kolekciji Ottocento posvećena je lepoti i eleganciji cementina – podnih pločica korišćenih početkom 20. veka.

Sve veći broj projekata renoviranja i restauracije zgrada izazvao je novo interesovanje za stilove i materijale koji su se koristili u arhitekturi u proteklih decenija. Ovo je dovelo do toga da se tradicionalna majolika i cementine vrati u modu… i to u velikom stilu!

Kolekcijom porcelanskih pločica Ottocento, italijanska kompanija Ragno nam daje odgovor na želju i potrebu za kombinacijom kulture i dizajna, izgleda i praktičnosti. Ova kolekcija tačno reprodukuje izgled i toplinu cementina – široko korišćenih početkom dvadesetog veka, koji su sada reinterpretirane i unapređene u dizajnerskom stilu.

Široka mogućnost primene

Jedinstven format (20×20 cm) i izuzetno rustična obrada na ivicama, oponašaju izgled podnih pločica prošlih vremena. Ottocento se može postavljati na podove i zidove, kao dekorativna ili osnovna pločica, pa čak i na radnim površinama, za izuzetno originalan efekat. Savršena je za upotrebu u stambenim i komercijalnim enterijerima, a pogodna je i za upotrebu na otvorenom. Dobro će se uklopiti i u projekte u kojima dizajner enterijera ima nameru da dočara starinski duh i težnju prema neformalnim, blagim boemskim raspoloženjima.

Jedinstven format (20×20 cm) i izuzetno rustična obrada na ivicama, oponašaju izgled podnih pločica prošlih vremena.

Eklektična kolekcija u bezbroj kombinacija

Dizajnerima su na raspolaganju osam nijansi: sve su nežne i puderaste u skladu sa najnovijim trendovima u dizajnu enterijera, od toplih do hladnih nijansi, kako bi zadovoljili potrebe različitih kombinacija sa uzorcima dekora. Ta namera sadržana je i u motivima i uzorcima na dekor pločicama, gde nam Ottocento u svom eklektičnom izrazu kombinuje Mix od dvadeset geometrijskih dekora (u toplim i hladnim bojama), dok je samo osam od njih izabrano za Tappeto, dekor namenjen za kreiranje ukrasnih šablona za kombinaciju sa osnovnim bojama, bez ikakvih ograničenja u kreativnosti. Kolekcija Ottocento pruža beskonačne mogućnosti i osnova je za jedinstvena i neponovljiva rešenja.

Kao omaž starim Italijanskim palazama i prilično nostalgičan pogled na arhitektonsku tradiciju, Ottocento nudi dekorativnu keramičku površinu sa retro duhom, a koja se savršeno uklapa u savremeno okruženje.

Primeri kombinacija pločica Ragno Ottocento

Kontakt

Za više informacija posetite sajt kompanije Ragno, a treba napomenuti da se ove pločice mogu kupiti i u Srbiji. Firma Arte Ceramica distributer je proizvoda ove italijanske kompanije. Posetite ih u njihovom nedavno renoviranom salonu na adresi Bulevar kralja Petra 65 u Novom Sadu.

Foto: Ragno

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *