Aktuelno, Konkursi

Rijeka dobija futuristički izgled

U toku je najveći investicijski projekt gradnje marine za megajahte, luksuznih stanova, hotela i kongresne dvorane na obali, u srcu riječke luke.

Reč je o najvećem razvojno-investicijskom projektu revitalizacije bivšeg prostora trgovačke luke na Delti i Porto Barošu teškom više od 300 miliona evra.

Tim se projektom Rijeka napokon otvara i seli na obalu. Reč je o strateškom razvojnom planu i Grada i Lučke uprave koja je njegov nositelj, a koji će nakon sedam godina pripreme uskoro na međunarodni javni konkurs.

– Čekam da se to napokon dogodi i sigurno ću konkurisati s ozbiljnim finansijskim partnerima – potvrđuje Goran Štrok koji je prije 15 godina u Rijeci, kupnjom i obnovom gradskog hotela Bonavia, počeo s razvojem hotelskog biznisa na hrvatskoj obali.

 

– Porto Baroš i Delta u ovom su trenutku u Hrvatskoj sigurno jedan od najkvalitetnijih projekata koji će uz to Rijeci dati ono što nikada nije imala, a to su kvalitetni, urbani sadržaji na obali. Taj me projekt intrigira već deset godina, ne samo marina s tehničkim centrom, koja je bila početak priče, nego i gradnja 500 do 600 luksuznih stanova, trgovačkog i kongresnog centra na prostoru Delte, na ušću Rječine u more gdje su sada zapuštena skladišta i bivši industrijski pogoni.

Bojan Hlača, direktor Lučke uprave Rijeka, kaže da je predlog konkursa spreman, no još nije rešeno po njemu strateško pitanje hoće li projekt, koji u potpunosti menja izgled Rijeke s mora, biti obuhvaćen samo jednom koncesijom ili s više njih budući da je reč o različitim delatnostima, od nautičke do hotelske i stambene gradnje.

(Jutarnji)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *