Sajmovi BIAM I ZAVARIVANJE biće održani od 9. do 12. aprila 2024. godine; Foto: Zagrebački sajam
Sajmovi

Najveće izdanje sajmova Biam i Zavarivanje u poslednjih deset godina

Posetioce očekuju prezentacije novih tehnologija i sistema, svakodnevna predavanja, dve stručne konferencije, kao i segment namenjen promociji inovacija. 

Biam i Zavarivanje, bijenalni industrijski sajmovi međunarodnog karaktera, biće održani od 9. do 12. aprila na Zagrebačkom sajmu, a ovogodišnje izdanje najavljeno je kao najveće u poslednjih deset godina, kako po broju izlagača, tako i po izložbenoj površini.

Uz snažnu institucionalnu, stručnu i programsku podršku, međunarodni sajam alatnih mašina i alata, Biam, biće održan po dvadeset i sedmi put, dok Zavarivanje, međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite, obeležava trideset godina od svog prvog izdanja.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Sajmovi Biam i Zavarivanje biće održani na prostoru četiri paviljona; Foto: Zagrebački sajam

Okupljanje i povezivanje struke

Kao jedan od razloga zbog kojih nikako ne smete propustiti ovogodišnje sajmove, organizatori navode dosadašnje zadovoljstvo izlagača i posetilaca prvenstveno zbog prezentacije novih tehnologija i sistema s područja alatnih mašina, alata, mašina za obradu, zavarivanja, automatizacije proizvodnje, antikorozivne zaštite.

Kao drugi, ali ne manje važan razlog, navodi se okupljanje struke, odnosno mogućnost direktnog kontakta i povezivanja proizvođača, distributera, preduzetnika i investitora, te prostorne, programske i promotivne pogodnosti u okruženju velikog broja poslovnih posetilaca i medija.

Na kraju, tu je i kvalitetna poslovna i marketinška aktivnost s realnim i direktnim uticajem na povećanje tržišne efikasnosti, kongresne aktivnosti i sl.

Dosad je već rezervisano više od 11.000 kvadratnih metara izložbene površine; Foto: Zagrebački sajam

Dosad se prijavilo 240 izlagača iz 26 zemalja, a sajmovi će se održavati u četiri paviljona.

Prezentacije novih tehnologija i sistema, svakodnevna predavanja u paviljonima i dve stručne konferencije, ove godine su upotpunjeni i sa Industrijskim inkubatorom.

Industrijski inkubator kreiran je s namerom da na jednom mestu okupi promociju inovacija, a posebno strukovnih zanimanja, prenošenje znanja, susrete stručnjaka i zainteresovanih polaznika, srednjih strukovnih škola i fakulteta, s ciljem promocije ove vrste zanimanja.

Kako je saopštio Zagrebački sajam, dosad je već rezervisano više od 11.000 kvadratnih metara izložbene površine, prijavilo se 240 izlagača iz 26 zemalja, a sajmovi će se održavati u četiri paviljona.

Industrijski inkubator imaće u fokusu promociju inovacija; Foto: Zagrebački sajam

Pokrovitelji i partneri

Pokrovitelji sajmova su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH, Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, Grad Zagreb i Obrtnička komora Zagreb.

Partneri su Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb, Hrvatska zajednica inovatora, HAMAG, BIOS – Poduzetnički inkubator Osijek, Metalna jezgra Čakovec, Riječka razvojna agencija PORIN, Hrvatski zavod za zapošljavanje, RCK – regionalni centar kompetencije – Srednje strukovne škole i Worcon.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *