Enterijeri, Izdvojeno

Salonski stan u Beču adaptiran u savremenom duhu

Da klasičan stil sjajno može da se kombinuje s modernim stilom, potvrđuje ovaj primer salonca iz prestonice Austrije.

Kretivni studio Destilat Architecture + Design osmislio je enterijer starog salonskog stana u Beču kome je trebalo dati novi, savremeni duh.

Uz zadržavanje visokih plafona i gipsanih detalja starih više od jednog veka, i uz korišćenje modernog nameštaja i detalja postignut je sjajan rezultat.

salonaski-stan-bec-02

Iako je u postpak adaptacije i rekonstrukcije bio veoma intezivan, vodilo se računa da se zadrži postojeći karakter stana. Ulazni deo, koji se sastojao od kupatila i garderobera, pretvoren je u raskošno kupatilo sa saunom. Roditeljska soba je proširena na račun male gostinske sobe i nju sada krase velike draperije od poda do plafona iza kojih se krije novi garderober, piše Freshome.

salonaski-stan-bec-03

Tu nije bio kraj premeštanju zidova… Kuhinja je intergirsana s dnevnim boravkom kako bi se napravilo mesta za dečiju sobu, koje sada gleda na dvorište. Mali WC je integrisan u novokreiranu dečiju sobu kako bi se dobilo mesto za krevet.

salonaski-stan-bec-04

Ceo stan opremljen je i dekorisan savremenim nameštajem i detaljima. Zanimljivo je videti kako se moderan nameštaj odlično uklopio u salonski stan i kako mu je udahnuo novi život. Naravno, on se ne bi tako dobro uklopio da svi zidovi i gipsani plafoni nisu prekrečeni u belu, mlečnu boju čime su klasični detalji u stanu postali neutralni i samim tim pogodni za kombinovanje.

salonaski-stan-bec-05salonaski-stan-bec-06 salonaski-stan-bec-07

Zanimljivo je da je čak i originalni parket (riblja kost) zadržan. Stari sjaj vraćen mu je hoblovanjem i lakiranjem

salonaski-stan-bec-08 salonaski-stan-bec-09 salonaski-stan-bec-10

Foto: Monika Nguyen

Pogledajte još primera zanimljivih klasičnih enterijera.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *