Dešavanja

Skup na temu Primena novog zakona o planiranju i izgradnji

Inženjerska komora Srbije – regionalni odbori podsekcija diplomiranih građevinskih inženjera Regionalnog centra Niš u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Niš i Ministarstvom za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja RS, organizuju godišnji skup o primeni važećih propisa u planiranju, projektovanju i izgradnji na temu Primena novog zakona o planiranju i izgradnji sa osvrtom na najnovije podzakonske akte.

Skup će se održati u petak 09. aprila 2010. godine u sa početkom u 14 časova u sali Skupštine grada Niša na I spratu, Nikole Pašića br.24.

Godišnji Skup o primeni važećih propisa u planiranju, projektovanju i izgradnji, je tradionalna aktivnost, Regionalnih odbora Regionalnog centra Niš, nastala iz potrebe praćenja primene propisa a radi sagledavanja i rešavanja aktuelnih problema u struci. S obzirom da je novi Zakon o planiranju i izgradnji počeo da se primenjuje od septembra 2009.g. kao i da su u međuvremenu usvojena podzakonska akata, stvorile su se mogućnosti da se stečeno iskustvo u njihovoj primeni sagleda i prodiskutuje.

Predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, Aleksandra Damnjanović-Petrović, pomoćnik ministra i Milija Đalović, stručni saradnik, pružiće mogućnost učesnicima Skupa za otklanjanje izvesnih nedoumica kod tumačenja odredbi Zakona o planiranju i izgradnji i podzakonskih akata, u konkretnim slučajevima, kroz prezentaciju i odgovore na postavljena pitanja.

Pozivaju se članovi Komore da svoja pitanja vezana za primenu Zakona dostave pisanim putem, najkasnije do 29. marta 2010.g. Obrazac i uputstvo za upućivanje pitanja možete preuzeti ovde.

Molimo Vas da svoje prisustvo na Skupu potvrdite putem elektronske pošte na mejl: [email protected] ili telefonom na sledećemo broju: 018 292 722. Kontakt osoba: Aleksandar Pančić, tehnički sekretar.

Broj mesta za učesnike je ograničen.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

Ostavite odgovor

Obavezna polja *