Aktuelno, Opremanje

Slavine koje će vas naterati da štedite vodu

Potrošnja vode konstatno raste a izvori nisu neiscrpni. Evo nekoliko zanimljivih slavina koje će vam pomoći da štedite vodu.

Već smo pisali o slavini sa akvarijumom koja će vas naterati da što kraće perete ruke kako zlatna ribica ne bi ostala na suvom.

I ovi primeri slede sličnu logiku: naterati korisnika da što manje drži slavinu otvorenom.

Pogledajte kako izgledaju ove moderne i pametne slavine i ostavite komentar koja vam se najviše dopada.

 

Faucet Buddy by Baek Uyeol

Ova malena naprava može biti zakačena na većinu slavina. Poseduje ekran sa kojeg ćete saznati koja je temperatura vode ali i, što je još važnije, koliko ste vode potrošili.

Roca Digital Drain

Slično kao i kod Faucet Buddy i Rocino rešenje poseduje digitalni merač koji će vam ukazati koliko je vode otišlo u kanalizaciju. Veliki digitalni brojevi su lako čitljivi mada je instalacija ovog sistema malo komplikovanija.

The One Liter Limited

The One Liter Limited je prelepa slavina sa staklenim cilindrom koji može da primi tačno jedan litar vode. Slavina vas izaziva da operete ruke sa samo jednom litrom vode, umesto sa šest što je uobičajena mera za pranje ruku.

Hego Flower Wash

Još jedan način da se smilujete da trošite manje vode. Kada slavina otvorena, voda curi iz vaze. Ako iskoristite svu vodu, cveće će ostati na suvom. A vi to, naravno, ne želite.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Igor Conic

    Industrijski dizajn za pohvalu!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *