Enterijeri

Spavaća soba – saveti i ideje

Dvoumite se oko uređenje spavaće sobe? Sledeće smernice će vam ukazati na najvažnije stvari na koje treba da obratite pažnju.

Ovom prilikom naša pažnja usmerena je na roditeljske spavaće sobe.

Tapacirano uzglavlje

Spavaćom sobom dominira krevet. Zbog toga je dovoljano zanimljivo tapacirano uzglavlje da bi vaša soba delovala zanimljivo i nesvakidašnje.

Za malo smelije, opredelite se za jarko ljubičastu ili tirkiz boju na krevetu.

 

Rešenje za male spavaće sobe

Ukoliko je vaša spavaća soba male kvadrature, kreveti trebaju  biti što jednostavniji, u dimenzijama dušeka – bez obodnih strana ili velikog uzglavlja. Prostor iznad kreveta iskoristite za skladištenje. U ove police možete ugraditi osvetljenje.

U prostor ispod kreveta smestite praktične ladice na klizače ili točkiće. Ove ladice su vrlo praktične za smeštanje posteljine.

Za male sobe preporučuju se što svetlije boje: bela ili krem.

 

Slike iznad kreveta

Prilikom uređenja, spavaće sobe nemojte pretrpavati dekorativnim elementima. Dovoljno je da postavite par slika u drvenim ramovima iznad kreveta.

Nije pravilo ali uglavnom se iznad kreveta nalaze tri slike.

Boja rama kao i motivi na slikama trebaju da se uklope bojom sa ostatakom sobe. Ukoliko na slikama preovladava plava boja, na krevet jednostavno postavite plave jastuke i celina je potpuna.

 

Tapete na zidu iza kreveta

Ukoliko želite da jedan od zidova naglasite bojoj ili tapetom, odlučite se za onaj iza kreveta. Cvetne tapete ili nežni pastelni tonovi su najzastupljenije tapete u spavaćim sobama.

Najbolji utisak ćete postići ukoliko boju sa tapete ponovite na prekrivaču i zavesama.

 

Osvetljenje za spavaću sobu

Pored glavnog centralnog svetla, u spavaćoj sobi je poželjno pomoćno osvetljenje. Zidna lampe ili mali lusteri uz krevete su idealna rešenja. Odlučite se za abažure u boji kreveta ili posteljine.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *