Enterijeri, Izdvojeno

Kako je skockan stan od svega 22 kvadrata

Zbog astronomskih cena nekretnina u Taipeiju, svaki kvadratni centimetar prostora mora se pametno iskoristi. Evo kako je to urađeno u ovom primeru.

Arhitektonski biro A Little Design dobio je zadatak da adaptira maleni prostor u stan za dve osobe. U svega 22 kvadrata moralo se smestiti sve što je potrebno za svakodnevni život uključujući i kuhinju, garderobere, kupatilo, radni sto… Ono što je odigralo ključnu ulogu u razmatranju funkcije stana bila je neuobičajeno velika visina – 3,3 metra!

Zahvaljući velikoj visini, u ovom stanu u prestonici Tajvana bilo je moguće napraviti galeriju na kojoj je smešten bračni krevet. To je oslobodilo puno prostora u osnovi stana čime je bilo moguće organizovati i ostatak sadržaja. Ispod spavaće sobe na galeriji smešteno je celo kupatilo.

stan-22-kvadrata-02

Obrazi stepenica iskorišćeni su kao skladišteni prostor dok je u prostor ispod stepenica organizovan u kuhinju u koju je stala i veš mašina.

stan-22-kvadrata-08stan-22-kvadrata-11

Garderoberi su postavljeni na čeoni zid iznad kojeg je smeštana biblioteka kojoj se pristupa merdevinama.

stan-22-kvadrata-01

Sofa je postavljena ispod prozora dok je multifunkcionalno sto rešen veoma interesantno. Naime, pošto je napravljen iz dva dela, sto se može sastavljati i rastavljati tako da ima ulogu trpezarijskog stola ili komode, u zavisnosti od potreba.

stan-22-kvadrata-10

Korišćenjem svetlih boja i teksture hrasta, prostor deluje veće nego što zapravo jeste. Enterijer je lepo uklopljen i ne oseća se teskoba koja inače vlada u malim prostorima… u kojoj još žive dve osobe.

stan-22-kvadrata-05 stan-22-kvadrata-04 stan-22-kvadrata-09 stan-22-kvadrata-06 stan-22-kvadrata-07 stan-22-kvadrata-12

Pogledajte našu celu rubriku posvećenu malim stanovima.

Osnova stana od 22 kvadrata

F:[ ¤u§@°Ï ]- 2014 -�2_¤p¼z�2_¬I¤u¹ÏPLAN 1-°t¸m (1)

Izdvojene firme iz Adresara:

Dodaj firmu u Adresar

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *