Enterijeri

Stan skocakan od 20.000 LEGO kockica

Pionirski pokušaji u pravljenju stana od kockica. Za početak pregradni zid i ograda od stepeništa.

Kada je njihov sin prerastao svoju dečju sobu bez vrata i poželeo malo privatnosti, Melisa i Vinsent odlučili su da redizajniraju stan. Za pomoć su se obratili dizajnerskoj kompaniji I-Beam i poznatom LEGO umetniku Šon Keniu, te zajedničkim snagama napravili novi pregradni zid i ogradu za stepenište upotrebivši 20.000 LEGO kockica.

Kreativni umovi iz I-Beama osmislili su i projektovali stepenište koje vodi do kutka za odmor, dok je Šon Keni radio na kreiranju same šeme i kombinacije boja, duž i oko stepeništa. Već postojeći tonovi u stanu obezbedili su neutralnu podlogu za raznorazne varijacije sa kockicama, a prepoznatljivi komadi nameštaja, poput Barselona stolica, postavljeni su širom dnevne sobe.

lego-stan-1

 

lego-stan-3

Karera mermer i bela boja predstavljaju sjajnu pozadinu za Melisine crteže, od kojih su neki rađeni direktno na zidovima. Ne samo zbog šarenog stepeništa u sobi njihovog sina, već i zbog ostalih detalja, čitav prostor odiše vedrinom.

lego-stan-4

lego-stan-7

lego-stan-5

Proizvodi još jedne legendarne skandinavske kompanije zauzimaju značajno mesto u ovom čarobnom apartmanu. Ikeine crvene barske stolice kuhinji daju živost, a plavi zid nad sudoperom na najbolji način upotpunjuje ambijent. Masivna klizna vrata uglavnom služe kao izložbeni prostor za Melisine radove, a po potrebi otkrivaju ili sakrivaju različite prostorije kuće. Ovaj moderan i živopisan njujorški apartman dokazuje da LEGO kockice mogu biti mnogo više od puke dečje zabave.

lego-stan-6

(Freshome)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *