Enterijeri

Stao je i bicikl: Kako je prostor od 13 kvadrata pretvoren u stambeni

Da broj 13 ne mora biti nesrećan potvrđuje ovaj sjajan mali san u Poljskoj u kojem je gazda iskoristio svaki centimetar.

Dizajner Simon Hancar prvo je dobro razmislio šta sve treba njegov stan da ima pre nego što je krenuo u preuređenje derutnog prostora. Stan lociran u centru Varšave zadovoljio je njegove potrebe za poslom, studijama i noćnim životom ali njegova mala kvadratura bila je pravi izazov. Pažljivim pozicioniranjem multifunkcionalnog nameštaja dobijen je odlično rešen prostor, piše Dezeen.

mali-stan-bicikl-02

Nisam želeo veliki stan za koji treba puno vremena za spremanje. S druge strane, nisam želeo da se odreknem komfora i funcionalnosti. Zbog toga je ovo bio pravi izazov.

– kaže dizajner i gazda stana Simon Hancar.

mali-stan-bicikl-03

U ovaj stančić od svega 13 kvadrata spakovana je mala kuhinja, spavaća soba, kupatilo pa čak i viseća mreža za ležanje. Bicikl, omiljeno prevozno sredstvo mladih u glavnom gradu Poljske, glavna je dekoracija stana pošto je okačen o policu.

mali-stan-bicikl-06

U ovom malom stanu sve je bež i belo. Jedino što odskače od tog kolorita jeste kožni tepih koji osvežava prostor i razbija minimalizam.

mali-stan-bicikl-04

Do kreveta na galeriji se stiže pomičnim merdevinama.

mali-stan-bicikl-05 mali-stan-bicikl-06 mali-stan-bicikl-07 mali-stan-bicikl-08 mali-stan-bicikl-09 mali-stan-bicikl-10 mali-stan-bicikl-11

Pogledajte još zanimljivih rešenja malih stanova.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *