Nameštaj i oprema

Sto od vulkanskog kamena za unutrašnju i spoljašnju upotrebu

Ploča ovog trpezarijskog stola vešto je napravljena od ohlađenje lave.

Vulkansko kamenje u istoriji Meksika ima veliki značaj kao materijal koji predstavlja snagu a ujedno je i tema brojnih lokalnih legendi. Inspirisan snažnom pričom koja stoji iza njega, meksički studio Peca usavršio je veštinu oblikovanja vulkanskog kamena i, kombinujući ga sa drugim materijalima, počeo je da pravi zanimljive komade nameštaja i dekoracije.

lava-table-02

Lava sto napravljen je u kombinaciji vuklanskog kamena i tikovine pa se može koristiti i u eksterijeru.

 

Prilikom kreiranja stola zvanog Lava korišćeno je tamno vulkansko kamenje u kombinaciji s tikovinom čime je dobijen elegatan kontrasni spoj, piše Designboom.

lava-table-01

Glavna dizajnerka Peca studia, Caterina Moretti, sto Lava osmislila je kao fleksibilan komad nameštaja koji se može upotrebiti u na raznim mestima za različite namene. Tako se elegantni sto može jednostavno uklopiti i u kuhinjskom i u trpezarijskom prostoru ali je namenjeni i za spoljašnju upotrebu.

lava-table-03

Za izradu nogara stola izabrana je tikovina, koja ima dobru otpornost na spoljašnje vremenske uslove. Zajedno s vulkanskim kamenom, kreiran je sto koji može biti i deo baštenskog nameštaja.

lava-table-04

 

Pogledajte kuću napravljenu od vulkanskog kamenja.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *