Dešavanja, Novi objekti

Tivat: Stan od dva miliona evra

Interes kupaca za stambene jedinice u luksuznoj marini „Porto Montenegro“, koju na lokaciji bivšeg vojnog brodogradilišta gradi kanadski milijarder Piter Mank, premašio je sva očekivanja, pa je upravo otpočela gradnja i na četvrtom objektu „Milena“, a u toku su pripreme i za peti, najveći objekat.

Prva zgrada, „Teuta“, koja je useljena letos, po rečima potparola kompanije Maje Vujašković, prodata je u roku od samo nekoliko nedelja. U „Zeti“ i „Ozani“, na kojima su završeni grubi građevinski radovi i koje će u junu biti predate vlasnicima na upotrebu, ostala je tek nekolicina neprodatih apartmana.

– U prvom objektu cene za stanove bile su najpovoljnije. Apartmani su koštali od 180.000 do 1,5 miliona evra. U „Zeti“ koja raspolaže sa 22 i „Ozani“ koja ima jedan apartman više, cene su nešto više. Najskuplji apartman sa četiri spavaće sobe košta 1,8 miliona evra. Svi stanovi imaju pogled na zaliv i obezbeđenje 24 sata. Imaju privatne terase i bazene, po želji kupaca, podzemne garaže i domara. Sada očekujemo da će cene u novim zgradama porasti za deset do petnaest odsto – kaže Vujaškovićeva.

Najbrojniji kupci su iz Evrope a najviše ih je iz Velike Britanije, Rusije, Austrije, Nemačke i Švajcarske.

Iz Mankove kompanije poručuju da će sledeće godine biti završena još jedna, četvrta zgrada, „Milena“ koja će imati samo devet apartmana, a više od polovine već je rezervisano.

– Trenutno se radi i na pripremama za početak gradnje petog objekta koji će ujedno biti i najveći u odnosu na postojeće i raspolagaće sa oko 40 apartmana. Ona bi takođe trebalo da bude završena do sledećeg leta – kaže naša sagovornica.

Vujaškovićeva ističe da među kupcima, pored vlasnika jahti, ima i onih koji nemaju svoje brodove, ali su zakupili vez i u planu im je da uskoro i oni postanu deo nautičke elite. Marina trenutno raspolaže sa 180 vezova i u njoj se u ovom momentu nalazi 130 jahti. Osamdeset odsto vezova zakupljeno je na više godina. Od 2010. godine, otkako je marina otvorena, ovde je boravilo 776 plovila sa 3.000 članova posade, vlasnika brodova i njihovih gostiju.


Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Aleksandar

    Ne bih tamo kupio stan ni da je 50 puta jeftiniji. Pa ko jos hoce da zivi u Tivtu od toliko lepih mesta u CG na moru?

  2. Sinisa

    kakve gluposti, pa zar da idem u CG kad mogu na Kipar, Krit, Santorini, tu gde sezona ne traje 2 vec 6 meseci kupanja

Ostavite odgovor

Obavezna polja *