Enterijeri, Izdvojeno

Tripleks u Parizu: Kako rasporediti 65 kvadrata u tri nivoa

U ovaj neobičan pariski stan nije stala samo samo kancelarija već i garsonjera za izdavanje.

Arhitekonski biro Studio Pan dobio je izazovan zadatak da tripleks, smešten u hipsterskom 11. arondismanu Pariza, pretvore u multifunkcionalan prostor koji će mladom bračnom koristiti i kao životni prostor, i kao prostor za rad i prijem stranaka ali i za izdavanje. Pogledajte kako im je pošlo za rukom da ove tri različite funkcije smeste u samo 65 kvadrata raspoređenih na tri nivoa.

triplex-pariz-01

Prizemlje se tokom dana koristi kao kancelarija, a po isteku radnog vremena ono se pretvara u dnevni boravak.

Pošto je stan podeljen na tri nivoa (podrum, prizemlje i sprat) bilo je logično rešenje da se sprat izdaje dok je podrum dobio dvojaku funkciju: tokom dana on služi kao mesto za održavanje sastanaka, dok uveče služi kao spavaća soba. Naravno, i prizemlje je multifunkcionalno. Tokom radnog vremena, ono služi kao kancelarija a kada padne noć, prizemlje se pretvara u dnevni boravak s trpezarijom i kuhinjicom, piše ArchDaily.

/Users/lilanpan/CloudStation/to be organized/02C_1306 Belfort im

Pošto je zgrada u kojoj se nalazi ovaj tripleks veoma stara, arhitekte su rešile da podrum potpuno rekonstruišu tako da je on dobio potpuno novu hidroizolaciju kao i zvučnu izolaciju. U obnovljeni podrum stavljen je konferencijski sto koji se može skloniti i na njegovo mesto spustiti zidni krevet.

triplex-pariz-06

Ni sprat nije ništa manje impresivan po pitanju multifunkcionalnosti. Kao što možete videti na slici, on može imati tri funkcije zahvaljujući pomičnom pregradnom zidu koji ovu garsonjeru lako pretvara iz dnevnog u noćni ili radni režim. Primenjen je, takođe, zidni krevet na čijem mesto može stajati i sto za ručavanje. Sto za ručavanje može se pretvoriti i u radni sto, a kada se pomeri zid stan se razdvaja na radni i mirni deo.

/Users/lilanpan/CloudStation/to be organized/02C_1306 Belfort im

Pomični pregradni zid pretvara sprat garsonjere iz dnevnog u noćni ili radni režim.

triplex-pariz-09

triplex-pariz-04 triplex-pariz-05 triplex-pariz-07  triplex-pariz-14 triplex-pariz-15 triplex-pariz-10

Foto: Mariela Apollonio

Pogledajte i enterijer penthausa u Beogradu:

Luksuzni penthaus u Beogradu: dijalog arhitekte i prostora

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *