Aktuelno

U duhu Žeželja: IMS proslavio 60. rođendan

Institut za ispitivanje materijala IMS 18. decembra 2013. svečanim prijemom je obeležio 60. rođendan.

Proslavi jubileja prisustvovale su istaknute ličnosti iz naučnog i obrazovnog sektora, predstavnici vlade i ministarstava kao i mnogobrojni prijatelji i saradnici Instituta.

U toku svoje duge i bogate istorije, Institut IMS je učestvovao u najvećim građevinskim projektima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu (tehnologija građenja IMS primenjuje se u desetak zemalja širom sveta) i za to vreme je stekao reputaciju nezavisne istraživačke i konsultantske organizacije.

IMS-rodjendan

„Tehnologiju i naše znanje implementirali su mnogobrojni saradnici širom sveta – od Kube do Filipina. Imamo znanja i logistiku koja može da pokrije sve aktivnosti vezane za građevinsku delatnost od laboratorijskih ispitivanja preko istraživanja svih vrsta materijala do visokostručnih ekspertiza“, istakao je na proslavi generalni direktor IMS-a, dr Vencislav Grabulov i dodao da je tokom 6 decenija postojanja kroz Institut prošlo mnogo velikih i slavnih imena, kao što je inženjer, garditelj i inovator Branko Žeželj. Dr Grabulov je objasnio da IMS ima privilegiju jer može da slavi dva rođendana – 1953. je formiran Institut u današnjem obliku, ali Institut nastavlja tradiciju Zavoda za ispitivanje materijala koji je formiran 1929. godine.

Na svečanoj proslavi dodeljene su plakete institucijama sa kojima Institut ima dugogodišnju saradnju: Ministrastvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo odbrane Republike Srbije, Ministarstvo građevinarstva, Ministarstvo saobraćaja, Institut za vodoprivredu Jaroslav Černi, Hidroelektrane Đerdap, Koridori Srbije, Cementna industrija Srbije i West gradnja.
Nagrade su dodeljene i istaknutim pojedincima Instituta za poseban rad i ostvarene rezultate kao i jubilarne nagrade za 10,20,30 godina rada.

Predsednik Inženjerske komore Srbije Milovan Glavonjić takođe je dodelio plaketu Institutu.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *