Aktuelno, Sajmovi

Utisci sa 36. sajma građevinarstva u Beogradu

Posetioci Sajma su u prilici da se do 17. aprila upoznaju sa bogatom ponudom i 330 izlagača iz 30 evropskih i azijskih zemalja. Predstavljaju se u osam hala, na prostoru od 60.000 kvadratnih metara.

Grupisani su prema oblastima delatnosti, tako da su u Hali četiri podne i zidne obloge, građevinske konstrukcije i plafoni, u Hali jedan oprema za energetiku, Hala pet je predviđena za nacionalne izložbe osam zemalja – Italije, Grčke, Turske, Slovenije, Hrvatske, Belgije, Mađarske i Češke.

Radno vreme manifestacije je od 10 do 19 sati, osim u subotu, poslednjeg dana, kada se Sajam zatvara u 17 časova. Cena ulaznice je 500 dinara, za grupne posete 350, dok je ulaznica koja važi za sve dane trajanja Sajma 900 dinara. Za posetioce je obezbeđen besplatan parking na Adi Ciganliji.

Hala 5

Kuća i za 7.000 evra?
Modeli montažnih kuća „Steko centra“ iz Bijeljine, koji se bavi projektovanjem i proizvodnjom drvenih kuća od sušene smreke, bili su, inače, najatraktivniji eksponati koji su privukli pažnju većeg broja posetilaca. Cena kvadratnog metara u prizemlju košta 188, a na spratu i terasi je oko 120 evra. Direktor „Steko centra“ Milenko Stevanović kaže da je ovakva kuća useljiva za osam dana.

Kuća za 7.000 evra

Saune stare 400.000 godina
Svoj asortiman velnes programa predstavila je i firma „Bibis“. Direktorka Sanja Kablar kaže da u ponudi imaju saunu sa slanim ciglama koje su stare od 300.000 do 400.000 godina i ugrađenim aparatom koji ispušta kiseonik.

– Sauna košta 6.000 evra, a zanimljivi su i velnes tepidarijumi, tj. tople klupe koje su idealno mesto za opuštanje posle saune. U njih je ugrađena mreža grejnih tela koja može dostići temperaturu i do 40 stepeni, a koštaju 1.400 evra – kaže Kablar.

Solarne ploče iz Vinče
Model kako kod kuće proizvoditi električnu energiju sa solarnim pločama ponudila je „Vinča solar“. Profesor Marko Stojanović kaže da država odskoro daje subvencije od 35 evrocenti po kilovat-satu koji je isporučen u mrežu.
– Za kuću od 50 kvadrata, za solarne ploče treba izdvojiti od 3.500 do 5.000 evra – kaže Stojanović.

(Blic)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *