Novi objekti

Utočište u Omanu na 2.000 metara nadmorske visine

Luksuzno hotelsko naselje Alila Jabal Akhdar ugostilo je prve goste i tako otvorilo prostor za razvoj turizma u jednoj od najveličanstvenijih planinskih regija Arapskog poluostrva.

Naselje je smešteno na rubu klanca na 2000 metara nadmorske visine pa je savršena tačka za istraživanje netaknutog krajolika planinskog masiva i uživanje u prirodi, piše CroEnergo.

Ova lokacija je mesto jednog od najzelenijih hotelskih objekata na Arapskom poluostrvu te je već sada usklađeno u skladu sa standardima Earth Checka, a u roku od šest meseci bi trebalo da dobije i zlatni sertifikat istog standarda.

hotel-oman-1

hotel-oman-2

Resort je dizajniran kako bi se maksimalno smanjio uticaj na okolinu i istaknulo izuzetne prirodne lepote krajolika. Prilikom izgradnje su korišćeni lokalno dobavljeni materijali i rad tradicionalnih zanatlija. Arhitektura i enterijeri inspiraciju vuku iz islamske i mediteranske arhitekture, a lokalna smreka i ruže koriste se interzivno kao namirnice u restoranu.

hotel-oman-3 hotel-oman-4

Svaki od 78 apartmana i vila ima svoje balkone i terase kako bi gosti mogli u spokoju izazivati u zalascima i izlascima sunca, a bazen koji se proteže preko klanca pruža nezaboravljiv osećaj lebdenja nad krajolikom.

hotel-oman-5 hotel-oman-6 hotel-oman-7

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *