Novi objekti

Umesto fabrike Novi Dom niče stambeni kompleks Voždove kapije

Ovaj projekat vredan 170 miliona evra jedan je od najvećih stambenih poduhvata u Beogradu i Srbiji.

Kompleks će se nalaziti na prostoru nekadašnje fabrike Novi Dom na Voždovcu, parceli od 2,2 hektara između Bulevara Oslobođenja i Ulice vojvode Stepe. Radi se o velikom projektu sa preko 70.000 m2 dominantno stambene funkcije sa velikom podzemnom garažom i nizom pratećih sadržaja za buduće vlasnike. Investiciju realizuje izraelska kompanija Shikun & Binui Group, na beogradskom tržištu poznata po realizaciji stambenog kompleksa Central Garden, piše Beobuild.

Stambeni kompleks Voždove kapije podrazumeva izgradnju ukupno 700 novih stambenih jedinica, koje će prema planu investitora biti realizovane kroz šest faza gradnje.

U prvoj fazi, najavljenoj za kraj ovog meseca, predviđena je gradnja 129 stanova uz pripadajući garažni prostor, dok bi se sukcesivno u narednim fazama realizovale preostale stambene lamele.

Kao poslednja faza razvoja ovog bloka planirana je gradnja poslovnog objekta na uglu ulica Vojvode Stepe i Generala Rašića.

Prizemlje objekata biće komercijalne namene i nudiće razne usluge stanarima, a u okviru bloka planirano je veliko zatvoreno unutrašnje dvorište.

Privatni park na 7.000 kvadrata posedovaće prilagođene sadržaje za sve starosne grupe, uključujući sigurno igralište za najmlađe, teretanu na otvorenom, prostor za kućne ljubimce i sportske terene.

Foto: Beobuild

Korisni linkovi na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. River

    Na renderu deluje odlicno nadamo se da ce tako i ispasti na kraju!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *