Aktuelno

Central Garden: Novi beogradski kvart na mestu fabrike ležajeva

Izraelski investitor AFI Europe počeo je pripremne radove za izgradnju novog stambenog kompleksa od 100.000 kvadrata čija investicija vredi oko 120 miliona evra.

Na mestu nekadašnje Industrije kotrljajućih ležajeva (IKL), počela je priprema terena za izgradnju stambenog kompleksa Central Garden. Teška mehanizacija već je srušila skoro sve zidove fabričkih hala, a očekuje se da u narednih nekoliko meseci teren bude očišćen i spreman za izgradnju niza stambenih zgrada i poslovnih lokala, pišu Novosti.

central-garden-ikl-2Novi kvart – Central garden, nalaziće se u bloku između ulica Starine Novaka, Knez Danilove, Stanoja Glavaša i Dalmatinske ulice. Investitori izgradnje su dve firme iz Izraela – Shikun & Binui Group i AFI Europe koji je poznat po beogradskom naselju Airport City.

U planu je izgradnja oko 500 stambenih jedinica sa maloprodajnim prostorima, spa centrom, teretanom i drugim dodatnim sadržajem dok će se unutar kompleksa nalaziti privatni park za stanare.

Investitor planira u budućnosti i izgradnju velike poslovne kule. Neboder će biti pozicioniran sa čeone strane Ulice Starine Novaka.

Objekti će biti energetski efikasni. Obilje zelenih površina samo su neke od specifičnosti budućeg kompleksa. Takođe, vodićemo računa o privatnosti stanara, pa komercijalni lokali po obodu neće remetiti unutrašnji mir, kažu investitori

Otvaranje prodajnog salona očekuje se u februaru 2015. godine.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Mia

    Lepo je da se grade zgrade i ulepsava okolina….ali je zalosno da se rusi fabrike….mesta gde su ljudi nekoc srecno radili i zaradjivali za hleb. Mozete vi praviti stanove i stanove, ali ako nema posla ostat ce prazni.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *