Novi objekti

Kancelarije Autodeska u Milanu

Multinacionalna softverska kompanija Autodesk otvorila je novu kancelariju u Milanu čiji projekat potpisuje studio Goring & Straja Architects.

Glavne odrednice projektnog zadatka bile su visok nivo energetske održivosti i uklapanje u italijanski duh i stil. Rezultat je objekat koji je dobio zlatni LEED-CI sertifikat. U praksi to znači maskimalno iskorišćenje dnevne svetlosti, energetski efikasno osvetljenje, štedljive sanitarije i upotrebu neškodljivih materijala. Više od 40% građevinskog materijala napravljeno je u krugu manjem od 1.000 kilometara, četvrtina materijala je od recikliranih sirovina a više od 80% građevinskog otpada je ponovo upotrebivo.

Pošto je Italija poznata po industrijskom dizajnu, korišćeni su isključivo italijanski nameštaj i osvetljenje. Čak je i završnica ponekih zidova rađena na tradicionalni italijanski način. Najduži zid u zgradi, u hodniku, izrađen je ručno u venecijanskoj gipsarskoj tehnici u zelenoj boji.

Što se tiče upotrebe moderne tehnologije, predpostavljamo da je projekat urađen u AutoCAD-u…

autodesk-milano-7

 

autodesk-milano-8 autodesk-milano-6  autodesk-milano-4 autodesk-milano-3 autodesk-milano-2 autodesk-milano-1 autodesk-milano-9

autodesk-milano-5

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *