Novi hotel na Kopaoniku; Foto: Bureau Cube Partners
Novi objekti

Ovako će izgledati novi hotel na Kopaoniku kod Gobelje

Posebna specifičnost rizorta jeste stakleni bazen koji izlazi iz objekta, a oslonjen je na dva stuba koji simuliraju stablo drveta razuđenih grana.

Na Kopaoniku u KO Kriva Reka u Opštini Brus, u blizinu hotela Srebrnac kod Gobelje, u planu je gradnja turističkog kompleksa bruto površine 25.000 kvadrata.

Urbanistički projekat koji je na javnoj prezentaciji od 9. avgusta izradio je Bureau Cube Partners iz Beograda, na zahtev beogradske firme za razradu arhitektonskih projekata Argentum Aspectu.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Stakleni bazen na stubovima; Foto: Bureau Cube Partners

Ukupno, kompleks će raspolagati sa 110 smeštajnih jedinica, imaće 8 lokala i 170 parking mesta.

Objekat će imati podzemnu etažu, suteren, dva sprata i povučeni sprat. Na podzemnoj etaži u garaži planirano je 148 parking mesta, kao i parking za 15 kvadova.

U suterenu koji će biti sastavljen iz tri etaže nalaziće se restoran sa 200 mesta i baštom, kongresna zona sa 4 konferencijske sale sa ukupno više od 300 mesta, lokali, igraonica, krovna terasa, ski bar sa skijašnicom.

Tu je takođe i prvi nivo spa centra i 36 soba i studija-apartmana sa čajnom kuhinjom, garderobom, kupatilom i spavaćom i dnevnom zonom, piše eKapija.

Veliki SPA centar na dva nivoa

Na etaži prizemlja planiran je drugi nivo SPA centra sa bazenom koji će imati unutrašnji i spoljašnji deo, a takođe i 16 soba i 11 apartmana

Na 1. etaži nalaziće se 16 apartmana, na drugoj još 18 i na povučenom spratu 13 apartmana, različitih struktura.

Ukupno, kompleks će raspolagati sa 110 smeštajnih jedinica, imaće 8 lokala i 170 parking mesta.

Hotel će imati 110 smeštajnih jedinica, imaće 8 lokala i 170 parking mesta; Foto: Bureau Cube Partners

Stakleni bazen

Posebnu specifičnost objekta, stoji u urbanističkom projektu, predstavljaće stakleni kubus koji je sa etaže prizemlja upušten u prostor, kao prepust koji izlazi iznad suterenskih etaža koje su takođe u staklu.

I bazen je planiran kao stakleni, a ploča bazena biće oslonjena na dva stuba koji simuliraju stablo drveta razuđenih grana i na taj način se integrišu sa prirodom i okruženjem.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

7 komentara

 1. Ana

  Ha… prva asocijacija je hotel Grand Park u Rovinju, biroa 3LHD. Kako se može primenjivati isti koncept i na obali mora i na planini? Ovde se ni u čemu ne čita da je u pitanju planinska arhitektura, osim u četinarima u 3D modelu oko hotela. Potpuno van konteksta, uz standardno preterivanje u volumenu svojstveno aktuelnoj izgradnji u Srbiji.

  1. Jelena Arh

   Kada bi samo uporedila morfometrijske karakteristike ove i lokacije na koju referises shvatila bi kolika ti je nepoznanica cak i kontekst kao termin.

   1. miki

    recimo ana je potpuno u pravu!! pričate potpune gluposti da ste nas nasmejali sa neznanjem! morfometrijske karakteristike ne postoje već samo analize i to vezane uglavnom za životinjske organe, fosilne ostatke i sl. ne poznajete medicinu apsolutno! dalje reč kontekst ne postoji jer je uvezeni novi sinonim za srpsku reč svrsishodnost identično kao i reč brisolej od dve izvorne francuske reči brise-soleil sa značenjem štitnici, zastori, od sunca prozorski ili zidni kapci, smanjite doživljaj u tkz mentalom kontekstu to što ste arhitekta nikoga ne zanima jer vređate ljude drugih struka koji ovde imaju pravo da ostave svoj lični utisak, pročitajte za početak neke knjige van arhitekture, proširite znanje iz drugih oblasti, ne vređajte ljude ok , veliki pozdrav

    1. Miloš

     Miki,iskreno sam oduševljen vašim odgovorom gospodji koja se predstavlja kao arhitekta.Pozdrav!

 2. Markoni

  Kopaonik ima svoj prepoznatljiv stil gradnje (bele fasade sa drvenim gredama) koji je u skladu sa prirodom. Ovakvi moderni hoteli nisu za NP Kopaonik.

 3. Minimax

  Opet ovaj Cube Partners…

 4. Miki26

  uporediti hotel Omoriku i ovo… Civilizacijska razlika i kulturni šok.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *