Planirani objekat u Staroj Pazovi; Ilustracija: Projektna dokumentacija
Novi objekti

Na uvidu: Eko box kontejneri planira četvorospratnicu u Staroj Pazovi

Objekat od preko 1.900 kvadratnih metara imaće i podzemnu garažu sa 17 parking mesta, kao i dva dodatna parking mesta u ozelenjenom dvorištu.  

Odeljenje za urbanizam i građenje Opštine Stara Pazova oglasilo ovih dana je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju stambene zgrade PD+P+4 u ulici Jovana Popovića broj 5 u tom sremskom gradu.

Nosilac izrade UP-a je “Millie Properties“ iz Nove Pazove, projektant je SR „Kana“ iz istog mesta, a naručioci su preduzeće “Eko box kontejneri“ iz Zemuna, Snežana Ružić iz Starih Banovaca i Slavica Bosančić iz Stare Pazove.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Orto-foto uže lokacije sa označenom predmetnom parcelom; Foto: Google Earth

19 stanova različitih struktura

Parcela na kojoj je planirana izgradnja zauzima površinu od 537 m², dok ukupna BGRP objekta iznosi 1.923 kvadratna metra – nadzemno 1.394 m2 i podzemno 529 m2.

U okviru stambene zgrade, na pet nadzemnih etaža (prizemlje i 4 sprata) raspoređeno je ukupno 19 stanova različitih struktura.

Osnova prizemlja

Na svakom spratu raspoređena su po 4 stana osim prizemlja gde su projektovane 3 stambene jedinice.

Svi stanovi imaju ulaznu zonu sa garderoberom, dnevni boravak sa svim potrebnim sadržajima uključujući i terasu, jednu ili dve sobe i kupatilo.

“Prilikom projektovanja vođeno je računa da se postigne dobar odnos kvadrature i strukture stana, tako da stan ima dovoljno odvojenih prostorija” – kaže se u UP-u.

Na svakom spratu raspoređena su po 4 stana osim prizemlja gde su projektovane 3 stambene jedinice.

Osnova 4. sprata

Ukupno 19 parking mesta

U jednoj podzemnoj etaži (podrumu) nalazi se garaža za putnička vozila sa 17 parking mesta.

Sa 2 parking mesta na otvorenom (u dvorištu) obezbeđeno je ukupno 19 parking mesta, od čega je jedno PM namenjeno licima s posebnim potrebama.

Sve etaže povezane su putničkim liftom i stepeništem, dok je pristup podrumu putničkim automobilima obezbeđen auto-liftom.

Osnova podruma

Sve slobodne površine u okviru parcele su ozelenjene, kako bi se ostvarili što prijatniji mikroklimatski uslovi za boravak na otvorenom, kao i u samom objektu.

U podrumskoj etaži, zbog potrebne PP zaštite objekta, nalazi se tehnička prostorija sa opremom u toj funkciji, dok je mimo gabarita podrumske etaže ostavljen prostor za rezervoar.

Ostale površine na parceli namenjene su za saobraćaj ili su uređene i ozelenjene, tako da objekat zajedno sa njima čini jedinstvenu funkcionalnu celinu sa svim potrebnim kvalitetima za planiranu funkciju stanovanja, kaže se u projektnoj dokumentaciji.

„Sve slobodne površine u okviru parcele su ozelenjene – zatravnjene, sa dodatnim adekvatnim rasadom, kako bi se ostvarili što prijatniji mikroklimatski uslovi za boravak na otvorenom, kao i u samom objektu, ali i unapredio vizuelni kvalitet uređenog otvorenog prostora“ – navodi se u UP-u koji je na javnom uvidu do 6. juna.

Grafički prilozi

Situacija – krovne ravni
Situacija – krovne ravni
Osnova podruma
Osnova podruma
Osnova prizemlja
Osnova prizemlja
Osnova 1. sprata
Osnova 1. sprata
Osnova 4. sprata
Osnova 4. sprata
Presek 1-1
Presek 1-1

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. surowi

    samo ako je 2000 kvadrat…

Ostavite odgovor

Obavezna polja *