Foto: Gradnja.rs
Promo

„Vodič za razvoj nekretnina“ omogućava lakše investiranje u poslovni prostor

Cilj autora bio je da demistifikuju svaku fazu procesa – od donošenja odluke o investiranju, preko izgradnje i otvaranja, do momenta kad objekat oživi.

„Vodič za razvoj nekretnina – primer Poslovni prostor“ ekspertskih timova Novaston real estate platforme i advokatske kancelarije Gecić Law, koji na jasan, razumljiv i transparentan način prikazuje proces investiranja u razvoj projekta izgradnje poslovnog prostora predstavljen je prošle sedmice u Beogradu.

Vodič je namenjen budućim investitorima u sektoru nepokretnosti, ali i onima koje zanima proces kao i aktivnosti koje dovode do uspešno završenog projekta.

Vodič za razvoj nekretnina; Foto: Novaston

Pomoć inostranim i domaćim investitorima

Cilj autora bio je da demistifikuju svaku fazu tog izazovnog procesa – od donošenja odluke o investiranju, preko izgradnje i otvaranja, do momenta kad objekat oživi, istakla je Mia Zečević, vlasnica i generalna direktorka Novaston platforme.

„U kreiranju ovog vodiča učestvovao je naš tim sa stručnim poznavanjem tržišta nekretnina u Srbiji i regionu i više od 15 godina iskustva u realizaciji i upravljanju stotinama hiljada kvadratnih metara. Vodič je osmišljen kao pomoć inostranim i domaćim investitorima, bilo da su u pitanju investicioni fondovi, institucionalni investitori i druga pravna lica, sa ciljem da pruži osnovne smernice i sveobuhvatan pregled procesa i zahteva koje je neophodno ispuniti za realizaciju jedne investicije u nekretninu, sa izvesnošću da ista bude isplativa. Ovo je bila prilika i da naši eksperti sa dugogodišnjim domaćim i međunarodnim iskustvom prikažu na jednom mestu i deo usluga koje pruža naša platforma“, istakla je Mia Zečević.

Foto: Novaston

Ova jedinstvena publikacija u potpunosti ispunjava postavljene ciljeve i biće od praktične koristi svim akterima na tržištu.

Ognjen Colić, partner u advokatskoj kancelariji Gecić Law je ovim povodom izjavio:

„Tržište nepokretnosti je kod nas već izvesno vreme veoma interesantno. Stručni tim specijalista za pravo nepokretnosti advokatske kancelarije Gecić Law je uvideo da postoji potreba da se potencijalnim investitorima, ali i drugim zainteresovanim stranama na ovom tržištu, na jednostavan način pruži uvid u često komplikovane pravne aspekte zahtevnog poduhvata koji predstavlja razvoj jedne komercijalne nepokretnosti. Drago mi je što smo, u saradnji sa Novaston platformom, u prilici da predstavimo jednu zaista jedinstvenu publikaciju koja u potpunosti ispunjava postavljene ciljeve i koja će biti od praktične koristi svim akterima na ovom dinamičnom tržištu“ – istakao je Colić.

Foto: Novaston

Odabir pravih partnera od krucijalne važnosti

Autori vodiča ističu da svaki investitor mora da uzme u obzir čitav niz koraka poput sagledavanja potreba i
mogućnosti, planiranja vremena i troškova, uz obavezno planiranje, osmišljavanje, definisanje i sprovođenje
plana održivosti.

Marija Urban, direktorka sektora za poslovno planiranje i upravljanje finansijskim operacijama u Novaston Asset Managementu, kaže je odabir pravih partnera u investicionim pohodima na tržištu nekretnina od krucijalne važnosti za isplativost svake vrste investicije.

Prema njenim rečima, uspeh tima se ogleda u veštini i znanju da oživljava projekte, unapređuje i održava ih sa ciljem maksimiziranja koristi za sve strane – od investitora, njegovih partnera, dobavljača, pa do samih korisnika nekretnina.

Foto: Novaston

Iako je ovaj proces zaista zahtevan, on ipak nije toliko težak koliko se može u prvi mah činiti.

Miloš Petaković, stariji saradnik i predstavnik stručnog tima advokatske kancelarije Gecić Law koji je priredio
pravni deo vodiča, rekao je:

“Građevinska industrija i tržište nepokretnosti predstavljaju značajan deo naše privrede i pokretači su njenog razvoja. Ovo tržište je doživelo veliki rast u prethodnom periodu i važno je da se on nastavi. Ovim vodičem smo između ostalog želeli da podstaknemo investitore da ulažu u nepokretnosti, pokazujući da, iako je ovaj proces zaista zahtevan, on ipak nije toliko težak koliko se može u prvi mah činiti“ – zaključio je Petaković.

Platforma dostupna svima

Onlajn verzija „Vodiča za razvoj nekretnina“ biće dostupna svima koji su zainteresovani na sajtovima www.novaston.com i www.geciclaw.com.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *