Kuća po projektu Studio OBE; Foto: Miloš Martinović
Promo

Za zgrade koje se pamte – Baumit premium fasadni malteri

Baumit Premium fasadni malteri pružaju aktivno samočićenje, zaštitu od kontaminacije i održavaju boju fasade dugoročno lepom i intenzivnom.

Prilikom renoviranja fasade u starogradnji, ili pri projektovanju i izboru završnog sloja fasadnog sistema kod novogradnje, fokus je najčešće odabir boje, strukture ili kreativne tehnike koje će se koristiti. Međutim, da li će fasada objekta održati intenzivnost boje koju ste odabrali i da li će ostati čista dugi niz godina zavisi od mnogo faktora. Pored spoljnih faktora poput atmosferskih uticaja, kvalitet i dugotrajnost fasade u mnogome zavise od odabira ispravnog i kvalitetnog materijala.

Baumit Premium fasadni dekorativni malteri sa Austrijskom recepturom posebno su kreirani da reše probleme prljanja fasade, formiranja algi i gljivica, kao i boje koja vremenom bledi. U ponudi kompanije Baumit u Srbiji možete pronaći tri vrste premium fasadnih maltera: Baumit StarTop, NanoporTop i PuraTop.

Projekat M3 u Beogradu, arhitekta: Mina Srećo; Foto: Miloš Martinović

Baumit StarTop

Baumit StarTop je otporni dekorativni fasadni malter, na bazi novorazvijenog silikonskog veziva.

Sadrži novu vrstu punioca koji ubrzava sušenje nakon kiše, magle i kondenzacione vlage. Pored toga što je na ovaj način fasada zaštićena od formiranja algi i gljivica, brzo sušenje površine odvaja nečistoće i na taj način StarTop malter ostvaruje efekat samočišćenja fasade.

Kako predstavlja idealno rešenje za dugoročno čistu belu fasadu, ovaj fasadni malter je pored velikog izbora boja, dostupan u čak 12 nijansi bele boje.

Baumit StarTop, sa brzosušećim efektom, poseduje hidrofilnu i hidrofobnu funkciju, što sprečava da se površina fasade uprlja i kontaminira.

Baumit StarTop je idealno rešenje za dugoročno čistu belu fasadu.

Pri povećanoj vlažnosti vazduha, hidrofilna funkcija omogućava upijanje vode u površinski sloj u kom dolazi do zasićavanja, te voda ne prodire u dublje slojeve fasade. Koralna struktura maltera omogućava vodi da se raširi po većoj površini fasade čime se nakon promene vremenskih uslova postiže lakše i brže sušenje fasade.

Tokom kišnih dana, hidrofobna priroda maltera pruža odličnu vodoodbojnost, njeno brzo odvođenje, i stoga obezbeđuje zaštitu od algi i gljivica. Kombinacija ove dve funkcije za rezultat daje površinu fasade koja je posebno otporna na prljanje, te predstavlja idealno rešenje za krajeve sa puno padavina i magle.

Baumit NanoporTop

Baumit NanoporTop je fasadni dekorativni malter sa efektom samočišćenja.

Zahvaljujući nano kristalima, NanoporTop stvara posebnu mikroskopski glatku površinu za koju se čestice prljavštine i CO2 teško mogu zakačiti. Atmosferskim uticajima (kišom, snegom i vetrom), prljavština se veoma lako odvaja od fasade. Tako se ostvaruje aktivno samočišćenje i fasada ostaje čista dugi niz godina.

Pored toga što je posebno otporan na prljanje, ovaj pastozni malter je izuzetno paropropusan i ima najbolja svojstva aplikacije.

Baumit NanoporTop je fasadni dekorativni malter sa efektom samočišćenja pa fasada ostaje čista dugi niz godina.

Baumit PuraTop

Baumit PuraTop je otporni, pastozni završno-dekorativni fasadni malter na bazi čistog akrila. Specijalno napravljen za tamne i intenzivne nijanse. Zbog posebnih COOL pigmenata, u primeni se odlikuje izuzetnom stabilnošću i atraktivnošću boja.

Specijalni hladni pigmenti reflektuju sunčevu svetlost bolje od običnih pigmenata, što značajno smanjuje temperaturu površine fasade i sprečava pregrevanje fasadnog sistema kao i gubitak intenzivnosti boje kroz vreme.

Baumit PuraTop posebno ističe karakter i atraktivnost fasade. Poboljšano vezivanje pigmenata dovodi do jedinstveno visoke stabilnosti boje, što omogućava intezivne i sjajne nijanse na fasadi.

Baumit PuraTop je fasadni malter na bazi čistog akrila specijalno napravljen za tamne i intenzivne nijanse.

Za zgrade koje se pamte

Svi Baumit Premium fasadni malter ispitani su u skladu sa evropskim standardom EN 15824 i u sistemu prema ETAG 004 – Smernica za evropska tehnička dopuštenja.

Mogu se ugraditi kao komponenta Baumit fasadnih termoizolacionih sistema (ETICS): Baumit open, Baumit Star, Baumit Pro ili biti korišćeni za renoviranje.

Baumit Premium fasadni malteri pružaju aktivno samočićenje, zaštitu od kontaminacije i održavaju boju fasade dugoročno lepom i intenzivnom. Premium Top-ovi se lako i brzo nanose, visoko su paropropusni i omogućavaju upotrebu preko 800 nijansi uključujući i one najintenzivnije i najtamnije.

Baumit premium fasade

  • Dugotrajno čiste i lepe fasade, uz efekat samočišćenja
  • Zaštita od algi i prljanja, uz brzosušeći efekat
  • Atraktivne i intenzivne nijanse, zahvaljujući Cool pigmentima
Projekat V1 u Nišu, Kontra Studio; Foto: Relja Ivanić

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *