Kompanija Xella Srbija je na domaćem tržištu ponudila jedinstveni paket usluga – stručno povezivanje i vođenje kroz izgradnju; Foto: lakodokuce.rs
Promo

Izgradnja kuće u sivoj fazi već od 350 evra po kvadratu

Ukoliko se opredelite za izgradnju porodične kuće, dobra vest je da na tom putu ne morate biti sami. Od sada se možete osloniti na pomoć i podršku kompanije Xella.

Cena stanova u novogradnji dostigla je nove maksimalne vrednosti, te je rešavanje stambenog pitanja za mnoge postalo finansijski neizvodljivo.

Baš zato, umesto kupovine stana u gradu, mnoge porodice odlučuju da same sebi sagrade kuću – negde na periferiji, u malom mestu ili duboko u prirodi.

Međutim, svako ko se odluči na ovaj korak imaće brojne dileme. Kako  početi? Koje materijale odabrati? Kako doći do građevinske dozvole? Gde naći dobre majstore? Kako ispratiti radove na gradilištu? Kako ostati u granicama planiranog budžeta?

U nedostatku inženjerskog iskustva, proverenih informacija i profesionalne pomoći, mnogi ljudi donose pogrešne odluke. Odabir loših materijala i majstora može stvoriti brojne i nerešive probleme. Umesto kuće iz snova, dočeka vas gradilište iz košmara.

Ali, zahvaljujući kompaniji Xella Srbija, ovim mukama došao je kraj.

Preporuka urednika:

Prilikom izgradnje vaše kuće, Xella stručni tim vam stoji na raspolaganju; Foto: Xella Srbija

Cena gradnje objekta u sivoj fazi

Izgradnja kuće u sivoj fazi podrazumeva završetak grubih građevinskih radova: temelja, zidova i krova.

„Siva faza obuhvata iskop, izradu temelja, zidanje zidova, postavljanje međuspratne konstrukcije (ukoliko je kuća spratna), kao i stavljanje ozidane kuće pod krov. Kuća izvedena u sivoj fazi je pokrivena i dovoljno zaštićena za početak faze zanatskih i završnih radova“ – navodi Danilo Vučurević, stručnjak za jednoporodično stanovanje kompanije Xella Srbija.

Početna cena izgradnje Ytong tipske kuće u sivoj fazi iznosi od 350 evra po kvadratu. U navedenu cifru uračunata je usluga projektovanja, dobijanja građevinske dozvole, kupovina građevinskog materijala, izvođenja i praćenja gradilišta.

Uz Xella stručni tim, vašu kuću u sivoj fazi možete sagraditi za samo 3 meseca; Foto: lakodokuce.rs

Stručno vođenje kroz izgradnju

Kompanija Xella Srbija je na domaćem tržištu ponudila jedinstveni paket usluga – stručno povezivanje i vođenje kroz izgradnju.

Ideja je da budući vlasnik kuće na raspolaganju dobije tim stručnjaka koji ga vode kroz celokupni proces izgradnje – od odabira idejnog rešenja, do završetka sive faze građevinskih radova.

„Kreirali smo novi koncept za izgradnju porodičnih kuća. Paket naših usluga podrazumeva (ugovorom definisanu) podršku prilikom gradnje kuće u sivoj fazi. Osim toga, pružamo i povezivanje sa projektantima i izvođačima radova i praćenje procesa izgradnje. Ceo koncept je osmišljen sa ciljem da do svog doma dođete što pre, što lakše i uz našu stručnu pomoć“ – ističu iz kompanije Xella Srbija.

Koncept Ytong sive faze odnosi se na idejna rešenja Ytong  kuća i označenih sa „Mogućnost realizacije u sivoj fazi“. Na raspolaganju je 15 različitih tipova kuća.

Na osnovu dosadašnjeg iskustva, najtraženije su vikend kuće, čija bruto površina iznosi oko 60-65 kvadrata. U pitanju su Kuća #24 i Kuća #30 – prizemne kuće sa dvovodnim krovom i prostranom terasom.

Kompanija Xella Srbija je na domaćem tržištu ponudila jedinstveni paket usluga – stručno povezivanje i vođenje kroz izgradnju.

Korak po korak

Izgradnja kuće nije jednostavan proces, ali je mnogo lakši uz stručnu pomoć. Ukoliko se odlučite za izgradnju Ytong kuće, potrebno je da popunite kontakt formular. Nakon toga, bićete povezani sa regionalnim predstavnikom koji će odgovoriti na sva vaša pitanja.

Kada se upoznate i saglasite sa svim detaljima, pristupate potpisivanju „Ugovora o savetovanju i posredovanju“, sa savetnikom. Savetnik je zvanični spoljni saradnik komapnije Xella Srbija, sa potrebnim znanjem i iskustvom.

Nakon uplate akontacije, pristupa se potpisivanju „Ugovora o izgradnji“ sa preporučenom građevinskom firmom. Ugovorom su određena obostrana prava i obaveze.

Izvođač radova je u obavezi da izgradnju željene kuće u sivoj fazi izvede najkasnije 3 meseca od dobijanja građevinske dozvole.

Najveće interesovanje vlada za malim, vikend kućama; Foto: lakodokuce.rs

Početna cena izgradnje Ytong tipske kuće u sivoj fazi iznosi od 350 evra po kvadratu.

Prednosti Ytong kuća

Ali, tu su i brojne uštede i benefiti koje vaš očekuju u fazi završnih radova.

Ukoliko izgradite kuću u sivoj fazi od Ytong termo blokova, prilikom završnih radova vam neće biti potrebna dodatna termoizolacija i dodatni troškovi njene postavke.

Pravilno ozidani zidovi od Ytong-a, ne zahtevaju unutrašnje malterisanje, već su dovoljno ravni, te ih možete direktno gletovati i na njih lepiti pločice.

Ytong se veoma lako obrađuje i oblikuje, te u mnogome pojednostavljuje proces izvođenja elektro i vodovodnih izolacija, bez mnogo šuta i prašine na gradilištu.

Kako navode iz kompanije Xella, u pitanju je prirodan materijal, što će ukućanima obezbediti da svakodnevni život provode u zdravom i prijatnom ambijentu.

Regionalni predstavnik povezaće vas sa iskusnim timom majstora i izvođača; Foto: lakodokuce.rs

Lako do kuće

Uz Xella stručni tim, izgradnja porodičnih kuća nikad nije bila brža, lakša i sigurnija. Na raspolaganju vam je 15 razrađenih idejnih rešenja, kao i tim vodećih stručnjaka, projektanata i izvođača u Srbiji. Na vama je samo da izaberete.

Ukoliko planirate da sagradite svoj porodični dom iz snova, više informacije, brojne savete i primere dobre prakse možete pronaći na lakodokuce.rs.

Povezani članci:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

 1. Miljana

  Poštovani,

  Interesuje me cena montažne kuće, sa površinom od 140 kvadrata, na dva sprata. Na spratu bi bila dva manja apartmana, u donjem spratu kuhinja sa trpezarijom. Plan kuće je uradjen od strane arhitekte, posedujemo i dozvolu za renoviranje i adaptaciju. Radi se o istočnoj Srbiji, konkretno mesto Krivi Vir, na putu Paraćin Zaječar. Unapred zahvalna,

  Miljana Milićević

 2. Vesna Pavlovic

  Dobro vece , zanima me kuca od 100m2.u jednom nivou.zemljiste vec postoji .Postoji i stara kuca na kojoj bi nadogradili novu .Koliko bi to iznosilo..odokativno..vasa procena .
  Hvala unapred
  Cordialement
  Vesna Pavlovic

 3. Miroslav Stevanović

  Zanima me prizemna kuca u sivoj fazi,kavadratura planirne kuce je 75m2,projekat kuće je u zavrsnoj fazi.
  U projektu je po planu i nacrtu da dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom ne poseduje ploču već ostaje vidna krovna konstrukcija.a ostali delovi kuce spavace sobe dve,kupatilo,hodnik i garderober imaju ploču.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *