Izdvojeno, Izvođenje

Zamak od peska u kojem se može i prenoćiti

Da li biste smeli da prenoćite u hotelu koji je napravljen od peska? I da za to platite 150 dolara za noć?!

Omiljena dečija zabava na plaži jeste pravljenje zamaka od peska. Međutim, sada su se i oni malo stariji odvažili da pesak iskoriste kao građevinski materijal za pravljenje jednog pravog hotela u Holandiji.

U blizini popularnih turističkih destinacija Oss i Sneek, u kojoj se održava festival izgradnje zamaka od peska, podignut je hotel Zand kojeg zapravo čine dva jednosobona objekta od peska, piše Daily Mail.

Zand-Hotel-02

Naravno, pesak baš i nije pogodan materijal za pravljenje konstruktivinih elemenata. Baš zato je onstrukciju ovog bajkovitog hotela čini armirano-betonska kontrstrukcija na koju je mašinski nanošen peščani sloj. Pesak je, zapravo, najviše korišćen za izradu brojnih skulptura koje krase ove sobe.

Zand-Hotel-03

To što je hotel napravljen od peska, ne znači da je on opremljen spartanski. Naprotiv, u sobe je uvedena struja, voda i WiFi.

Zand-Hotel-04

Ukoliko vam se sviđa ideja da prenoćite u peščanom zamku za oko 150 dolara za noć, moraćete da požurite jer je oni biti zatvoreni zajedno s festivalom koji traje do početka oktobra.

Zand-Hotel-05 Zand-Hotel-06  Zand-Hotel-08

Pogledajte i kako izgleda tablet otporan na pesak i prašinu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *