Novi objekti

Završena zgrada Rektorata u Novom Sadu

Završetak radova na izgradnji centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu biće obeležen u petak 28. juna na 53. rođendan Univerziteta.

Izgradnja centralne zgrade Univerziteta počela je pre 17 godina i obuhvata suteren, prizemlje, tri sprata, kao i garaže i dvonamensko sklonište. Gradnja je nastavljena u aprilu 2011. godine, a rok za završetak premašen je za šest meseci. Ukupno je za završetak novog rektorata potrošeno 8,5 miliona evra, a Vlada Vojvodine je preko Fonda za kapitalna ulaganja uložila 5,5, miliona evra.

U zgradi Rektorata nalaze se amfiteatar, višefunkcionalna sala, univerzitetski klub, Centralna biblioteka, Centar za informacione tehnologije, prostorije za rad univerzitetskih službi i kabineti rektorata. Jedan sprat koristiće Vlada Vojvodine za rad različitih agencija, službi i servisa od zajedničkog interesa za razvoj nauke, obrazovanja i međunarodne saradnje u ovim oblastima.

rektorat-novi-sad

U četvrtak će biti svečana dodela sertifikata i zahvalnica Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta, a u petak će biti centralna proslava Dana Univerziteta.

(021)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *