Aktuelno

ZIG raspisao tender: Gradi se novi most preko DTD-a

Zavod za izgradnju grada raspisao je tender za izgradnju mosta preko kanala DTD, na trasi Bulevara Evrope, vredan skoro milijardu dinara.

Otvaranje ponuda zakazano je početkom oktobra. Direktor ovog preduzeća, Goran Višnjić kaže da, i pored svih nepovoljnih okolnosti oko izgradnje čevtrte deonice Bulevara Evrope, realizacija ovog strateški vrlo važnog projekta nije prekidana na deonici od Rumenačkog puta do kanala DTD.

– Međutim, ZIG je morao raskinuti dva sporna ugovora vezana za izgradnju mosta i deonice bulevara od kanala do auto-puta, koje je ranije rukovodstvo zaključilo sa Borovicom – kazao je Višnjić.

most-dtdKako bi zaštitili interese Novosađana, kao i samog preduzeća, ZIG je podneo tužbu protiv preduzeća „Borovica Transport“ iz Rume, za povraćaj neopravdanog dela uplaćenog avansa u visini od oko 462 miliona dinara.

Podsetimo, preduzeće „Borovica transport“ je dobilo posao izgradnje četvrte deonice Bulevara Evrope, koja počinje od kanala DTD, obuhvata izgradnju mosta, sve do spajanja sa auto-putem. ZIG je pokrenuo sudski postupak budući da firma uhapšenog biznismena Dušana Borovice nije odgovorila na zahtev za raskidanje ugovora i povraćaj uplaćenog avansa.

(Dnevnik)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *