Enterijeri

10 kreativnih ideja za uređenje dečijih soba

Želite novi izgled sobe za vašu decu? Pogledajte kako ga sami možete stvoriti s malo novca.

Dečije sobe idealan su poligon da se i mi odrasli nekada zaigramo. Uređenjem njihovih soba možemo da probudimo ono najkreativnije dete u sebi. Postoji bezbroj načina da vaš lični pečat ostavite na dečijem prostoru, a da ta igra ne bude skupa.

Predlog 1.

Odložite igračke na plafonu. Šarene korpe i sajle su rešenje za dekorativno čuvanje igračaka. Još ih možete i razvrstati.

decija-soba01

Predlog 2.

Napravite police u obliku njihovog početnog slova imena.

decija-soba02

Predlog 3.

Uz pomoć nekoliko ovalnih komada drveta i zanimljivog platna stvorite logorski šator. Sigurno će postati omiljeno mesto za igru.

decija-soba03

Predlog 4.

Ne želite da zbog išaranih zidova krečite dečiju sobu na svakih par meseci. Nemojte sputavati njihovu kreativnost, već premažite vrata bojom koja stvara efekat table za crtanje. Pišanje i brisanje u nedogled! Ovo možete uraditi i sa celim jednim zidom.

decija-soba04

Predlog 5.

Na jednom od zidova dečije sobe postavite šupljikavu tablu ili ceo jedan zid prekrijte njom. Ovo je idealno za svakodnevne promene u sobi.

decija-soba05

Predlog 6.

Smislite nove kreativne načine za odlaganje igračaka. Magnetne trake za čuvanje autića ili tegle za bojice na čije čepove možete zalepiti stare igračkice životinja. Deci će ovako biti zanimljivije i da ih sami pospreme.

decija-soba06

Predlog 7.

Uz malo strpljenja i kreativnosti oslikajte zid sobe omiljenim motivom vašeg deteta. U ovome vam mogu pomoći razni stikeri za zid ili kalupi.

decija-soba07

Predlog 8.

Napravite mini izložbu radova svoje dece. Crteži su najlepša dekoracija dečije sobe.

decija-soba08

Predlog 9.

Ljuljaška u sobi, ko to još ne želi?

decija-soba09

Predlog 10.

Simbol večitog detinjstva, Petar Pan. Siluetu Petra Pana od papira zalepite na unutrašnju stranu abažura lampe ili na gornji obod lampe. Svetlost lampe bacaće senku Petra Pana na zidove ili plafon.

decija-soba10

Pogledajte još članaka o dečijim sobama.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *