Aktuelno

5 miliona evra za penthaus u Porto Montenegru

Kompanija Adriatic Marinas ove je godine prodala nekretnina u vrednosti od preko 32 miliona evra koje gradi na „pjenu od mora“ u Tivatskom zalivu.

Porto Montenegro sastoji se od sedam rezidencijalnih zgrada sa preko 200 stanova. Porto ima pet dovršenih rezidencijalnih zgrada i šestu u izgradnji Kseniju sa 48 stanova koji su već skoro svi prodati. Sedma rezidencijalna zgrada, hotel Regent, sastoji se uglavnom od stanova za prodaju na tržištu koji, u vreme kada ih vlasnici ne koriste, izdaju se gostima preko hotelskog rental pula, piše Seebiz.

Cene preostalih neprodatih nekretnina kreću se od 368 hiljada evra za jednosobni stan preko 1.353.000 evra za dvosoban stan sa velikom terasom, do 5 miliona evra za luksuzni penthaus-apartman u Regentu, navodi Nick Casini, direktor prodaje Porto Montenegra.

On se pohvalio i privlačnim fiskalnim ambijentom koji Crna Gora nudi bogatim jahtašima.

Crna Gora ima nultu stopu PDV-a na čarterovanje jahti, a u Antibu na francuskoj rivijeri PDV na čarter je čak 20 odsto. Dodajte na to činjenicu da je gorivo za jahte ovde i do 50 odsto jeftinije u odnosu na slične države koje su etablirane jahting-destinacije. Iz toga vam je jasno zašto se mnogo jahti odlučuje da se smesti kod nas“, objasnio je Casini.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *