Novi objekti

Uz Hram Svetog Save niče poslovna zgrada sa zelenim krovom

Ako se ostvare planovi, za sada, nepoznatog investitora, centar Beograda mogao bi da postane bogatiji za još jedan poslovni objekat.

Prema urbanističkom projektu, u Mačvanskoj ulici, na površini od oko 6.500 m2, planirana je izgradnja poslovne zgrade koja bi trebalo da ima prizemlje i pet spratova, od kojih je jedan povučeni sprat, piše eKapija.

Zgrada će imati 27 poslovnih apartmana, površine između 120 i 170 kvadratnih metara dok je u prizemlju zgrade planiran i jedan lokal.

vracar-macvanska-2

Problemi sa parkiranjem su, projektom, rešeni izgradnjom garaže odnosno tri podzemna nivoa koji će obezbediti 81 parking mesto.

S obzirom na to da zgrada izlazi na tri ulice, nema prostora za izgradnju i uređenje zelenih površina, ali je zato projektom predviđeno, uređenje malog unutrašnjeg dvorišta u prizemlju, kao i ozelenjavanje na krovu.

Urbanistički projekat za izgradnju objekta na Vračaru bio je na javnoj prezentaciji u zgradi Gradske uprave grada Beograda, do 9. juna.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. David

    Nažalost, zameniće red kitnjastih prizemnih kuća građenih pre Prvog svetskog rata u Mutapovoj… U istoj ulici, s preke strane, nekoliko kuća je već platilo danak i ustupilo mesto višespratnicama. To je pretpostavljam neizbežno, budući da se u tom delu Vračara uveliko podižu elitni stambeno-poslovni objekti. Nema ko da prepozna nenarušenu celinu starih kuća i zaštiti je.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *