Arhitektura, Izdvojeno

Ako živite u ekokapsuli adresa može da vam bude i na nekoj litici

Projekat dizajnerskog tima Nice Architects zove se Ecocapsule – a to je zapravo energetski nezavisni dom koji je pritom prenosiv.

Ecocapsule je nisko-energetska kuća, upakovana u kompaktnu, futurističku formu. Iako je malih dimenzija, ona pruža sve ono što očekujete da jedan dom pruži. Što je najvažnije, dvoje odraslih ljudi može bez problema živeti u ovoj neobičnoj kapsulastoj kućici i to gde im srce poželi.

Ecocapsule

Energija se dobija preko fotonaponskih ćelija i mini vetroturbina, dok je baterija visokog kapaciteta kako bi mogla da omogući dovoljno energije i tokom perioda smanjenog solarnog delovanja i aktivnosti vetra.

Ecocapsule 02

Objekat ima zaobljenu formu, kako bi se lakše omogućilo prikupljanje kišnice i rose. Ugrađeni filteri prečišćavaju sakupljenu vodu i ona se može koristiti za tehničku upotrebu.

Ecocapsule 03

Cena Ecocapsule biće poznata javnosti do kraja ove godine, a prvi primerci biće spremni za isporuku u prvoj polovini 2016.godine.

Ecocapsule 04

Zgodna stvar kod ove kuće jeste ta što je možete postaviti gde god poželite: na krov zgrade, na livadu, na liticu, na plažu… izbor je samo vaš!

Ecocapsule 05

Pogledajte još jedan neobičan projekat studija Nice Architects.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *