Aktuelno

Kako izabrati klima uređaj koji se uklapa u svaki enterijer

Sada je pravo vreme da izabrate adekvatan klima uređaj koji će u potpunosti odgovarati svim vašim zahtevima što po pitanju kvaliteta što po pitanju enterijera.

Čitanje komplikovanih specifikacija i instrukcije ponekad nametljivih prodavaca često znaju da stanu na put pravoj odluci, pa bi bilo krajnje korisno pre kupovine dobro proučiti termine koji se odnose na karakteristike i tehnologiju većine savremenih klima uređaja. Kako kupiti adekvatan uređaj koji štedi energiju, poseduje najnoviju tehnologiju, a ujedno se savršeno uklapa u svaki enterijer?

LG-Athena-Inverter-V_Fotografija-3

Jedna od izuzetnih karakteristika klima uređaja novije generacije, Inverter tehnologija, omogućava brzo postizanje željene temperature, bez obzira na to da li je u pitanju grejanje ili hlađanje. Iako na početku troši više energije, jednom kada se dostigne željena temperatura, ova tehnologija omogućava daleko manju potrošnju, pa je idealna ukoliko vam je neophodan uređaj koji će raditi duži period vremena. Inverter omogućava smanjenje potrošnje energije do čak 50 odsto, što klima uređaje sa ovom tehnologijom čini veoma energetski efikasnim. Rangirana slovima A, B, C, D, ova karakteristika označava koliko energije uređaj troši, a samim tim i koliko energije štedi.

LG-Athena-Inverter-V_Fotografija-4

Klima uređaji sa oznakom Inverter mogu prilagoditi proizvodnju energije potrebama prostora, dok klasični klima uređaji rade maksimalnom snagom i isključuju se nakon što dostignu zadatu temperaturu, a zatim čekaju da se prostor pregreje kako bi se ponovo uključili.

Pored energetske efikasnosti, kako se pred leto većina ljudi susreće sa disajnim problemima uzrokovanim velikom količinom alergena u vazduhu, na odluku o odabiru klima uređaja trebalo bi da utiče i posedovanje antibakterijskog filtera. Ovaj filter za vazduh ima sposobnost da skuplja minijaturne čestice prašine, polena i grinja i sprečavanja njihovo prodiranje u prostoriju, što predstavlja idealnu zaštitu za ukućane, naročito one najmlađe. Još jedna funkcija na koju bi trebalo obratiti pažnju jeste i protok vazduha, odnosno količinu vazduha kojom klima uređaj može da snabdeva prostoriju. Umesto samo u jednom pravcu, razvoj tehnologije omogućio je klima uređajima da vazduh distribuiraju u tri ili četiri različita smera istovremeno.

ArtCool-Stylist-Inverter-V_Fotografija_2

Nakon odabira konkretnog modela, trebalo bi voditi računa i o mestu na koje će klima uređaj biti postavljen, kao i o načinu održavanja što će uticati na gubljenje rashladnog faktora, kao i zaštitnih funkcija, ali i kvalitet vazduha.

Kompanija LG kreirala je brojne modele klima uređaja koji poseduju navedene funkcije, među kojima prednjače Artcool Stylist, Art cool Mirror i Athena. Inverter V je zaštićeno ime jedinstvene tehnologije inverter uređaja. Izuzetno energetski napredni i opremljeni najnovijom tehnologijom, ova dva uređaja poseduju antibakterijske filtere i protok vazduha u tri, odnosno četiri pravca. Artcool Stylist Inverter V karakterstičan je po svom minimalističkom stilu, pa je idealan za moderne prostorije, dok Athena Inverter V klima uređaj odlikuje klasičan izgled, kao i jonizator koji omogućava automatsko čišćenje.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *