Paviljon Velike Britanije za EXPO 2017 u Astani; Foto: Alchemy Projects d.o.o.
Aktuelno

Alchemy Project, specijalista za EXPO, otvorio biro u Srbiji

Da li će oni dizajnirati paviljone za Svetsku izložbu 2027 u Beogradu?

Alchemy Projects, vodeći pružalac specijalizovanih usluga isporuke projekata za ambiciozne kulturne i sportske projekte, najavio je otvaranje filijale u Srbiji.

Reč je o strateškom proširenju sa ciljem iskorišćavanja značajnih mogućnosti predstojeće izložbe EXPO 2027, čiji će domaćin biti Beograd, piše Business Insider.

U saopštenju se navodi da je Alchemy Projects doo, kako se zove beogradska firma, spreman da svoju stručnost prenese na rastuće tržište Srbije, a nova filijala će služiti kao centar za inovativna projektna rešenja, podržavajući rast i razvoj regiona u očekivanju EXPO-a.

– Uzbuđeni smo što ćemo uspostaviti snažno prisustvo u Srbiji, zemlji sa dinamičnim poslovnim okruženjem koji se brzo razvija – rekao je Ben Prajs, osnivač i izvršni direktor kompanije.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Američki paviljon za Expo 2025 u Osaki; Vizuelizacija: Trahan Architects

Reč je o strateškom proširenju sa ciljem iskorišćavanja značajnih mogućnosti predstojeće izložbe EXPO 2027, čiji će domaćin biti Beograd.

On je dodao da je Alchemy partner od poverenja vladama i klijentima iz privatnog sektora širom sveta.

– S obzirom na naše veliko iskustvo u radu za vlade i zemlje učesnike na svetskim i specijalizovanim izložbama od 2010. godine, posvećeni smo pružanju rešenja po meri koja zadovoljavaju jedinstvene potrebe Beograda i naše međunarodne baze klijenata – izjavila je Kristin Losekat, izvršni direktor.

Alchemi Projects doo će, kako se ističe, ponuditi kompletan paket primarnih ugovora, projektovanja i izgradnje, predstavljanja klijenata, upravljanja projektima i savetodavnih usluga uključujući strateško planiranje, studije izvodljivosti, razvoj business case studija i upravljanje rizikom.

Paviljon UEA po projektu Kalatrave; Foto: Igor Conić

Bogat portfolio za Expo

– Iskorišćavanjem lokalnih talenata i negovanjem saradnje sa srpskim preduzećima i institucijama, Alchemy Projects doo ima za cilj stvaranje pozitivnog uticaja i izgradnju trajnih odnosa unutar zajednice i sa ključnim međunarodnim učesnicima EXPO izložbe – navodi se u saopštenju kompanije.

Uoči sajma, Alchemy Projects doo planira da bude domaćin serije događaja umrežavanja kako bi se sarađivao sa lokalnim zainteresovanim stranama i delio najbolje prakse u industriji.

– Nova filijala je sada potpuno operativna i spremna da podrži projekte u različitim sektorima, uključujući infrastrukturu, kulturu, sport i još mnogo toga. Alchemy Projects doo trebalo bi da postane ključni igrač u infrastrukturnom pejzažu Srbije – zaključuje kompanija koja filijale ima u Velikoj Britaniji i SAD.

U njihovom portfoliju je UAE paviljon EXPO 2020 Dubai, paviljon Velike Britanije za EXPO 2017 u Astani i paviljon SAD za EXPO 2025 u Osaki, a sarađivaće i na dizajnu britanskog paviljona na istoj izložbi sledeće godine.

Expo 2027 u Beogradu; Foto: Fenwick Iribarren Architects

2 aktivna konkursa

Prema podacima sa APR-a, firma Alchemy Projects doo osnovana je krajem maja u Beogradu, a kao stoprocentni vlasnik naveden je Petar Šukara, vlasnik beogradske računovodstvene agencije Aktiva sistem. Firma Alchemy Projects doo je pre nekoliko dana otvorila bankovne račune u Srbiji, piše eKapija.

Podsetimo, početkom juna Ministarstvo finansija Srbije raspisalo je konkurs za dizajn nacionalnog paviljona Srbije na izložbi EXPO 2027, a rok za prijavu na tender ističe danas.

Nakon toga i preduzeće EXPO 2027 doo raspisalo je tender za idejna rešenja, razradu i produkciju sadržaja tematskih paviljona „Moć igre“ i „Igra(j) za napredak“ u okviru manifestacije.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *