Aktuelno

Apple najavio izgradnju drugog kampusa u SAD

Kao deo petogodišnjeg investicionog plana teškog 30 milijardi dolara, poznati softverski gigant planira da uloži deo novca u izgradnju još jednog kampusa.

Da podsetimo, prvi kampus Apple Park, koji je projektovala arhitektonska firma Foster + Partners, otvoren je prošle godine u Silicijumskoj dolini. Međutim, kreatoru iPhonea i iMaca to izgleda nije dovoljno pa su najavili izgradnju novog kampusa na lokaciji koja će naknadno biti objavljena. Mada, malo je verovatno da će kompanija sprovesti transparentan proces selekcije, s obzirom na to da je i Amazon trenutno u potrazi za savršenim mestom za svoje drugo predstavništvo u SAD.

Još 20.000 programera

Kompanija ima procenu da će u narednom periodu imati potrebe za otvaranjem novih 20.000 radnih mesta u okviru oba kampusa, piše Reuters.

Pored novog kampusa, Apple će verovatno morati da poveća i broj računarskih centara širom Sjedinjenih Američkih Država. Kompanija u svom vlasništvu već ima objekte namenjene ovoj svrsi u Severnoj Karolini, Oregonu, Nevadi i Arizoni, dok se novi centar gradi u Ajovi, a u nekoliko drugih država Apple iznajmljuje objekte za smeštaj svojih data centara.

Da podsetimo, izgradnja prošlog Apple Parka koštala je 5 milijardi dolara. O tom projektu više možete pročitati ovde.

Foto/video: Apple/Matthew Roberts

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *