Softver

Archispace: Besplatna baza CAD crteža i BIM objekata

Ukoliko tražite mesto na kojem ćete lako moći da pronađete pomoćne crteže za vaš budući projekat – na pravom ste mestu!

Portal Archispace je novo mesto na internetu namenjeno da pomogne arhitektama i građevincima kako bi lakše i brže crtali u CAD i BIM programima. Naime, ovo je svojevrsna riznica koja broji preko milion blokova, crteža, objekata i tekstura koja je na raspolaganju potpuno besplatno… ukoliko se prethodno registrujete.

Najjače oružje Archispacea jeste napredna mogućnost pretrage

Archispace je sortirao modele, crteže i objekte po proizvođačima pa ćete lakše pronaći ono što vam treba.

Ono što ovu onlajn bazu izdvaja u moru ostalih jeste pretraživanje po kategorijama kao što su vrsta fajla (dwg, 3ds, max, skp, obj, dxf…), vrsta objekta (BIM modeli, detalji, 2D crteži, 3D crteži, teksture) ali i ono što je najzanimljivije, pretraživanje po proizvođaču. Zahvaljujući Archispace možete lako pronaći crteže svih prozora od Veluxa, 3D modele vrata od Hörmanna, ili 2D detalje Armstrong plafona.

Kako do spiralnog stepeništa? Skinite besplatno s Archispacea!

Registracija i download

Najlakši način pronalaženja traženog crteža jeste svakako preko polja za pretragu koje je u ovom slučaju veoma napredno. Pored ključne reči, moguće je definisati filtere kao što su vrste fajlova po ekstenzijama, vrste objekata ili vrste CAD programa.

Kada ste pronašli traženi crtež, potrebno je samo kliknuti na Download i ukoliko ste se registrovali (potpuno besplatno) fajl će biti vaš. Posetite Archispace ovde.

Foto: screenshots

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *