Ovo je jedinstveni događaj u organizaciji Društva arhitekata Zagreba
Sajmovi

ArhiBau u zagrebačkoj Areni od 7. do 9. oktobra 2021. godine

Fokus sajma je na održivosti u urbanizmu, arhitekturi i građevinarstvu, podizanju standarda gradnje, održavanja i obnove područja pogođenih zemljotresom.

ArhiBau, regionalni sajam i konferencija kulture građenja i održivog razvoja ima novi termin održavanja – održaće se u zagrebačkoj Areni od 7. do 9. oktobra 2021. godine.

Osnovna tema konferencije je bazirana na novoj inicijativi Evropske Komisije, Novi evropski Bauhaus, čiji je ambiciozan cilj sprovođenje Evropskog zelenog plana.

Brojni izlagači potvrdili svoje učešće

Ovo je jedinstveni događaj u organizaciji Društva arhitekata Zagreba, a svoje učešće do sada su potvrdili brojni predstavnici građevinskog sektora poput kompanija Beton Lučko, Samoborka, Sika, Velux, Rockwool, Lokve, ISO SPAN, Fermacell, Ytong, AluKönigStahl, Internorm, Reynaers Hrvatska, PPS Galeković, Kamen Jajce, Zajednica dobavljača PVC sistema za građevinsku stolariju HGK, Genesis grupa, 3D Art, Hutterer & Lechner, M Sora Norica, Bjelin, Profine grupa, James Hardie, Aestuver, Variotherm, Koch.

Bogat konferencijski program

Bogati trodnevni konferencijski program sastoji se od javljanja uživo iz Evropskog parlamenta i Evropske komisije, velikog broja zanimljivih stranih i domaćih predavanja, panel diskusija, video projekcija, kao i izložbene galerije.

Takođe, konferencija omogućava B2B sastanke za sve one koji na sajmu i konferenciji žele da sklope ciljane poslovne dogovore. Od ključnih tema izdvajamo inicijativu Evropske komisije nazvanu Novi evropski Bauhaus, Zeleni evropski Plan, Nacionalni plan oporavka i otpornosti, nove mogućnosti finansiranja projekata održivog razvoja iz EU fondova i nacionalnih izvora, informacije o inovativnim proizvodima i uslugama za zelenu ekonomiju.

Osnovna tema konferencije je Novi evropski Bauhaus, čiji je ambiciozan cilj sprovođenje Evropskog zelenog plana.

Program konferencije sadrži tematske stručne konferencije, Urbanizam.zg 2021 o razvoju post-kriznog i digitalnog prostornog planiranja nove generacije, Dane zagrebačke arhitekture 2021 s primerima savremene zagrebačke arhitekture, Arhitektura i nasleđe 2021 s naglaskom na teme obnove zaštićene kulturne baštine, kao i nezaobilazna tema ARTUR, arhitektura i turizam 2021 o strategijama, ciljevima i realizacijama usmerenim održivom turizmu u Republici Hrvatskoj.

Među govornicima očekuju nas ministri iz Vlade RH, predstavnica u Evropskom parlamentu Željana Zovko, direktorka EBRD-a Hrvatska Victoria Zinchuk, zamenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet, dekan Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu Bojan Baletić, profesori Josip Atalić i Tihomir Jukić, brojni renomirani predavači sa hrvatske arhitektonske scene kao i predstavnici realnog sektora iz kompanija Colliers International, Velux, Reynaers Hrvatska i mnogi drugi.

Cene ulaznica

Dnevne (25 kuna/3,33 eur) i trodnevne ulaznice (60 kuna/8 eur) za sajam biće moguće kupiti na blagajni Arene u danima održavanja. U cenu kotizacije za konferenciju (450 kuna/60 eur) uključena su tri celodnevna programa predavanja, ulaznica na sajam i dva večernja druženja nakon konferencijskog dela  (7. i 8. oktobar).

Pandemijska pravila

Za učešće na sajmu i konferenciji biće potrebno pripremiti Covid-19 potvrdu o vakcinanciji, negativan PCR ili antigenski test, potvrdu o preležanom Covid-19.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *