Obuke

Arhitektonska radionica za decu u Beogradu

Procesova edukativna inicijativa će u saradnji sa Muzejem grada Beograda organizovati arhitektonske radionice za osnovce, koje će pratiti izložbu “Konstantin Jovanović – arhitekta velikog formata”.

Biće organizovane dve arhitektonske radionice u Konaku kneginje Ljubice u Ulici kneza Sime Markovića 8.

Prva radionica će biti održana u petak 10. januara 2014. godine u 12 časova i namenjena je deci uzrasta od 10 do 11 godina. Broj učesnika je ograničen na 20 polaznika, a cena ulaznice iznosi 100 dinara.

Druga radionica održaće se u četvrtak 16. januara 2014. godine u 12 časova, a namenjena je deci uzrasta od 12 do 13 godina. Broj polaznika je takođe ograničen na 20, a cena ulaznice je simboličnih 100 dinara.

arhitektonska-radionica

Tok radionice

Na početku radionice, vođenjem kroz postavku koje podrazumeva interaktivni obilazak izložbe prilagođen uzrastu dece, učesnici saznaju ko je bio Konstantin Jovanović – iz kakve je porodice potekao, kako se obrazovao, gde je sve putovao, koja su njegova najznačajnija arhitektonska dela i koja od njih i danas krase sam centar Beograda. Zatim se kroz analizu odabranih crteža Konstantina Jovanovića učesnici upoznaju sa nekim od osnovnih arhitektonskih pojmova: šta je osnova (plan), presek, fasada…

Praktični deo radionice podrazumeva dorađivanje crteža i intervenisanje na njima – ucrtavanje elemenata na planove objekta (nameštaj, ljudi ili nešto što učesnici sami izmaštaju), sa zadatkom da se onda takva osnova ubaci i u presek ili na fasadu, kako bi se na taj način shvatila veza projekcija. Na kraju se crteži dorađuju u akvarel tehnici, tako da svaki učesnik ima jedan veliki format kao svoj rad.

Obavezno prijavljivanje na: [email protected] ili tel. 060/500 51 36.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *