Potres u Petrinji; Foto: SUZI
Obuke

Virtuelni seminar o posledicama zemljotresa u Petrinji

Prisustvo seminaru, koji će se održati 31. marta 2021. godine sa početkom u 15:00, je besplatno.

Srpsko udruženje za zemljotresno inženjerstvo (SUZI) vas poziva da prisustvujete virtuelnom seminaru Posledice zemljotresa u Petrinji. Predavači su Dr Josip Atalić sa Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao i članovi SUZI iz Beograda, Novog Sada, i Osijeka: Dr Marko Marinković, Dr Željko Žugić, dr Borko Bulajić, dr Svetlana Nikolić-Brzev, Petar Bursać, mast. inž. geod., i dr Marijana Hadzima-Nyarko.

Vrtača u selu Mečenčani Hrtvatska. Foto. P.Bursać

Srpska delegacija posetila je Petrinju u februaru odakle donosi brojna neprocenjiva iskustva iz prakse.

Dana 29.12.2020. dogodio se snažan zemljotres magnitude 6,4 sa epicentrom u blizini Petrinje u Hrvatskoj. Ovo je najjači zemljotres koji je pogodio Hrvatsku u poslednjih 140 godina, i izazvao je ljudske žrtve i značajne materijalne gubitke u području Petrinje, Gline, Siska, pa i Zagreba. Usled ovog zemljotresa došlo je do oštećenja, a u nekim slučajevima i rušenja stambenih objekata, škola, bolnica, crkava…

S obzirom na značaj ovog zemljotresa za Srbiju, u smislu građevinske prakse kao i tehničkih propisa, rukovodstvo Srpskog udruženja za zemljotresno inženjerstvo (SUZI) odlučilo je da organizuje stručni tim radi posete ugroženim područjima tokom februara više godine. Više o ovoj poseti možete pročitati u članku Dr Željka Žugića, člana srpske delegacija u kriznom štabu u Petrinji.

Prisustvo besplatno

Seminar će se održati u sredu, 31. marta 2021. godine sa početkom u 15:00, a trajaće do 17:30 (sa pauzom od 16:05-16:15).

Prisustvo seminaru je besplatno, a zainteresovani se mogu prijaviti preko emaila [email protected].

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *