POSLEDICE ZEMLJOTRESA U KRALJEVU
Obuke

Šta smo naučuli nakon zemljotresa u Kraljevu

U želji da naučnu i stručnu javnost Srbije upozna sa savremenim tokovima teorije i prakse u oblasti zemljotresnog inženjerstva i inženjerske seizmologije, Časopis „Izgradnja“, u saradnji sa Gradom Kraljevo, organizuje Peti načuno-stručni skup iz ove oblasti na temu „Iskustva i pouke stečene nakon zemljotresa u Kraljevu od 3. 11. 2010.“.

Zemljotres od 3. 11. 2010. godine, ikao je bio sa relativno malom magnitudom ML = 5.4, prouzrokovao je u Kraljevačkom regionu oštećenja i rušenja velikog broja objekata različite namene (stanovanja, školstava, zdravstva, kulture, verske i druge). Ukupna vrednost oštećenih i srušenih stambenih objekata i objekata javnog značaja procenjena je na preko 50.000.000 evra, dok se vrednost indirektne štete još uvek procenjuje.

POSLEDICE ZEMLJOTRESA U KRALJEVU

Cilj Skupa je da upozna stručnu i naučnu javnost sa kratkoročnim i dugoročnim merama i aktivnostima koje su nakon zemljotresa preduzete da bi se: izvršila procena oštećenih objekata i dobila fizička i materijalna šteta prouzrokovana zemljotresom; izvršila sanacija oštećenih objekata; smanjio seizmički rizik u budućim zemljotresima u Kraljevačkom regionu i Republici Srbiji.

Predavači na Skupu će biti vrlo istaknuti domaći i svetski stručnaci iz oblasti opšte seizmologije, inženjerske seizmologije, zemljotresnog inženjerstva, sanacije i rekonstrukcije zgrada, urbanizma, i zaštite kulturno-istorijskog nasleđa, sa fakulteta iz Beograda, Novog Sada, Skoplja, Podgorice, Los Anđelesa i dr.

Svi radovi autora i podnetih saopštenja, biće štampani u posebnom broju Časopisa „Izgradnja“, koji će biti dostavljen svim učesnicima skupa.

 

Organizacioni odbor:

  • Prof. dr Miodrag Manić, dipl.građ.inž.,predsednik
  • Prof. dr Mirko Aćić, dipl.građ.inž.,potpredsednik
  • Ljubiša Simović, Gradonačelnik Kraljeva
  • Prof.dr Živojin Praščević, dipl.građ.inž.
  • Mr. Borko Bulajić, dipl.građ.inž.
  • Branko Bojović, dipl.inž.arh.

Vreme održavanja

2-3. jun 2011.

Mesto održavanja

Sala Bioskopa, Trg Jovana Sarića 1, Kraljevo

Prijave na telefon (011) 32 43 563

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *