Početak događaja najavljen je za 17 časova; Ilustracija: ASAP
Dešavanja

ODLOŽENO: Andrija Rusan i Igor Conić o arhitekturi i medijima

Važno: ASAP događaj otkazan je zbog nepredviđenih okolnosti. Uskoro informacije o novom terminu.

Više nego očigledna raspolućenost između ukusa javnosti i savremene arhitekture biće tema diskusije koju će moderirati Marko Korošec iz beogradskog Remorkera.

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi najavila je 14. po redu ASAP TALKS događaj, koji će se pod naslovom „Arhitektura i mediji: Čekajući prime-time“ održati u petak, 17. novembra, u kreativnom centru „Prostor“ u Petrovaradinu.

Učesnici su Andrija Rusan, osnivač časopisa Oris i Orisovih dana arhitekture, i Igor Conić, glavni i odgovorni urednik portala Gradnja.rs, dok će moderator razgovora biti Marko Korošec, suosnivač prakse Remorker Architects.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Andrija Rusan
Andrija Rusan
Igor Conić
Igor Conić

Ukus javnosti i savremena arhitektura

Ako su mediji “ogledalo” jednog društva, možemo s pravom postaviti pitanje u kom je stanju naše društvo. S tim u vezi ne bi trebalo da nas čude ogromni otpori u javnosti brojnim savremenim arhitektonskim delima. Više je nego očigledna raspolućenost između ukusa javnosti i savremene arhitekture.

Da li postoji i naš udeo krivice time što organizujemo događaje gde se isključivo obraćamo jedni drugima u svojevrsnom profesionalnom monologu, zanemarujući sve i svakog ko pripada “profanoj” sferi društva.

U kojoj meri su odgovorni donosioci odluka i regulatorna tela, koja su ustupila javni resurs poput nacionalne medijske frekvencije ne uslovljavajući emitere da kreiraju medijske proizvode koji bi vršili emancipatorsku ulogu u društvu.

Zašto u srpskom medijskom prostoru i društvu trenutno nije moguća emisija poput “Antologija kuća” Ranka Radovića, dok u Hrvatskoj javni medijski servis emituje visokobudžetske emisije o arhitekturi i društvu poput “Točka na A” i “Betonske spavače”.

O ovim i mnogim drugim temama govoriće gosti na ASAP TALKS #14, a početak diskusije najavljen je za 17 časova. ODLOŽENO

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *