Dešavanja

Banje Palić: vodeni park i spa centar u Subotici

Gradsko veće Subotice je juče usvojilo predlog Odluke o izmeni Plana detaljne regulacije za deo prostora „Banje Palić“ na Paliću.

Izmena plana detaljne regulacije za deo prostora „Banje Palić“, koji Zavod za urbanizam treba da izradi u roku od sedam meseci, obuhvata objedinjavanje više parcela u jedinstvenu građevinsku celinu površine 8,67 hektara. Reč je o atraktivnom prostoru južno od hotela „Prezident“, između Palićkog i Omladinskog jezera i kompletnom prostoru Muškog štranda.

– Na tom potezu predviđeni su sadržaji velnes i spa centra i akva-parka. Ujedno, prostor na potezu između Krvavog i Palićkog jezera, taj vezni kanal, planom se zadržava kao javna površina, a ovaj prostor će se premostiti pasarelom – izjavila je Kornelija Evetović Cvijanov iz Zavoda za urbanizam.

Usvojena tačka dnevnog reda biće upućene na razmatranje Skupštini Grada. Naredna sednica Skupština Grada planirana je za 21. jul.

Slovenačke „Terme Olimia“ su najavljivale otvaranje banjskog kompleksa na tom prostoru sa hotelom sa četiri zvezdice, velnes, akva i spa centrima, otvorenim i zatvorenim bazenima, ali su odustale od tog projekta krajem prošle godine.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *