Aktuelno

Beogradski fasaderi jure Ginisov rekord

Beogradsko Udruženje molera, keramičara i fasadera objavilo je da namerava da postavi Ginisov rekord u dosad najbržem krečenju fasade.

U planu je da za samo nekoliko minuta jedna beogradska zgrada potpuno promeni izgled i da od spolja oronule postane atraktivna građevina, koja ostaje na ponos svom gradu.

Udruženje molera, keramičara i fasadera pozvalo je Beograđane da pošalju predloge zgrada na kojima žele da se promeni fasada i koja će ući u Ginisovu knjigu rekorda, na mail [email protected].

Akcija se već mesecima detaljno razrađuje, a predviđeno je da bude realizovana u maju 2013.

U Udruženju navode da su uspostavili kontakt sa ekipom iz Ginisa i dobili svu potrebnu dokumentaciju i odobrenje da rekord može da se postavi i dodaju da je to, osim zanimljive ideja koja će privući veliku medijsku pažnju, i društveno odgovoran projekat, koji će doprineti da Beograd dobije lepše lice.

To udruženje se već istaklo sličnim akcijama, pa je prošle godine okrečeno i ulepšano 3.000 kvadratnih metara Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj. Kako se predočava, nakon što punu deceniju nisu „videli“ molersku četku, zidovi te bolnice su u roku od samo dva dana, zasijali novim bojama, što svojevrstan rekord.

(eKapija)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *