Sajmovi

Beogradski sajam nameštaja ponovo podiže lestvicu?

Ove godine na sajam po prvi put dolaze zvučna imena poput Alivara i Segisa, a velika novost je i Design Talks sa dizajnerima i arhitektama.

Već na prošlogodišnjem sajmu nameštaja u Beogradu mogle su se osetiti promene na svakom koraku, a ovog puta talas inovacija zapljusnuće i mnoge druge hale čineći sajam dizajnerskom smotrom dobrih komada nameštaja koje liče na one u Milanu, Kelnu ili Parizu. Tako barem najavljuje art direktor sajma Zoran Jedrejčić na press konferenciji održanoj danas u Jugoslovenskoj Kinoteci.

sajam-namestaja-2016-2

Cilj nam je da Beogradski sajam nameštaja bude u rangu onih velikih kao što su Salone del Mobile u Milanu, IMM u Kelnu ili Maison&Objet u Parizu.

– istakao je Zoran Jedrejčić, art direktor sajma nameštaja.

U Halama 3, 3A, 2B i 2C biće izložen dizajnerski asortiman, a ove godine na sajam po prvi put dolaze neke od velikih design oriented kompanija među kojima su Alivar i Segis kao i češki proizvođač rasvete od duvanog stakla Brokis. Od ostalih izlagača izdvajamo kompanije: Mitja (Slovenija), Gazzda (BiH), Prostoria (Hrvatska), Extraform (Srbija), Artisan (BiH)…

Novinu na ovogodišnjem sajmu predstavljaju Design Talks, odnosno razgovori sa dizajnerima i arhitektama, koji će se odvijati tokom trajanja sajma. Učesnici u programu su: Lucie Koldova (Češka), Voja Žanetić (Srbija), Guillaume Delvigne (Francuska), GRUPA – Filip Despot (Hrvatska), Skivo Design – Stefan Krivokapić (Irska), Folkk – Nova Iskra (Srbija), Prostoria (Hrvatska), Segis (Italija), Alivar (Italija) i Moya Line (Srbija).

Portal Gradnja.rs je od ove godine medijski pokrovitelj sajma pa očekujte iscpan izveštaj kao i naš utisak koliko je lestvica zaista podignuta.

 

Prvi dan sajma, utorak 8. novembar, planiran je kao Buyers Day (poslovni dan) tokom kojem će profesionalci u domenu industrije nameštaja moći da sklope poslove. Na raspolaganju je i B2B poslovni portal u sklopu osveženog sajta Beogradskoj sajma nameštaja.

Beogradski sajam nameštaja otvara se u utorak 8. novembra i traje do nedelje 13. novembra 2016. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara. Ulaz za učenike stručnih škola i fakulteta besplatan je 10. i 11. novembra dok se parking plaća 100 dinara po satu.

Portal Gradnja.rs je od ove godine medijski pokrovitelj Beogradskog sajma nameštaja pa očekujte iscpan izveštaj kao i naš utisak koliko je lestvica zaista podignuta.

Izveštaj sa prošlogodišenjeg Beogradskog sajma nameštaja možete pogledati ovde.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *