Kako koristiti 3D modele ne samo u kancelariji, već i na gradilištu
Promo, Softver

Besplatan vebinar: BIM – Upravljajte gradilištem uz najmoderniji alat u građevinarstvu

BIM softver predstavlja jednu od ključnih tačaka na putu digitalizaciji građevinske industrije. Na besplatnom vebinaru koji će kompanija PlanRadar organizovati u sredu, 20. maja u 11h biće predstavljene mogućnosti digitalnog beleženja nedostataka i upravljanja gradilištima. 

BIM – Building Information Modeling tehnologija postala je standard je u velikom broju zemalja širom sveta, kao i Evropske unije. Komunikacija i saradnja između svih učesnika u svim fazama procesa projektovanja i realizacije građevinskih projekata uz pomoć BIM alata višestruko je unapređena, a trodimenzionalni modeli projekata koji su sastavni deo BIM modela donose sve potrebne informacije o pojedinačnim delovima, bilo da su u pitanju informacije o dimenzijama, lokaciji, karakteristikama, materijala, itd.

Razvoj digitalnih alata omogućio je inženjerima i rukovodiocima gradilišta da prate dešavanja na gradilištu i bez odlaska u kancelariju. Ove pogodnosti posebno su se pokazale bitnim u toku Covid-19 pandemije koja je pogodila privrede širom sveta, iako se od građevinske industrije uglavnom očekivalo da ne prestaje sa radom.

Kako koristiti 3D modele ne samo u kancelariji, već i na gradilištu

U okviru vebinara „BIM – Upravljajte gradilištem uz najmoderniji alat u građevinarstvu ” Bojan Petković, regionalni direktor kompanije PlanRadar, lidera u digitalnoj dokumentaciji i komunikaciji u građevinskoj industriji i oblasti nekretnina, predstaviće funkcionalnosti kojima se obezbeđuje efikasnije upravljanje građevinskim projektima. Između ostalog, biće predstavljene i mogućnosti saradnje sa celim projektnim timom bez obzira na lokaciju članova tima, proces beleženja, planiranja i komunikacije o nedostacima i popravkama na gradilištu, mogućnosti beleženja napomena direktno u 2D nacrtu ili u 3D modelu, kao i načinu na koji se odgovornim osobama mogu raspodeliti zadaci na osnovu digitalnih beleški. Takođe, biće prikazani i praktični primeri praćenja događanja na gradilištu uz dubinu informacija digitalnih rešenja, kao i demonstracija kontrole troškova i poštovanje rokova na projektu, uz bolji uvid u projekte.

Vebinar će biti održan u sredu, 20. maja, sa početkom u 11:00h, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem ovog linka.

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *