U potpunosti prefabrikovana brvnara od 27 m2; Foto: kaiserbold
Izdvojeno, Promo

Ova domaća brvnara od 27 kvadrata može biti na vašoj adresi za 120 dana

Kroz saradnju kompanije ATM Lazić i novosadskog studija Modelart Arhitekti stiže nam nešto potpuno novo: u potpunosti prefabrikovana brvnara.

Potražnja za vikendicama dostigla je svoj istorijski vrhunac. O tome nam govore brojni projekti u poslednje vreme, ali i nezapamćeno veliko interesovanje koje vlada za rezultatima konkursa Mini Home.

Iako najveće interesovanje vlada za montažnim kućama, ovog puta, kroz saradnju kompanije ATM Lazić i novosadskog studija Modelart Arhitekti stiže nam nešto potpuno novo: u potpunosti prefabrikovana brvnara od 27 m2, koja na vašoj adresi može biti za četiri meseca od datuma poručivanja.

Brvnara dolazi komplet sa svim priključcima: struja, voda, grejanje i kanalizacija.

Brvnara 27 je u potpunosti prenosiva i prefabrikovana vikendica visokog standarda opremljenosti i kvaliteta.

Graditi vikendicu nije lako, a dobrih arhitekata i majstora je malo. Svako gradilište je pravi mali haos. Pored toga, gradnja vikendice oduzima puno dragocenog vremena. Na kraju, klijent obično bude nezadovoljan jer dobije proizvod nižeg kvaliteta od naručenog, cena projekta bude 40 posto veća od planirane, a rok izgradnje objekta bude barem dva puta duži.

Sve te muke i problemi sa kojima se klijenti iznova i iznova susreću motivisali su Nikolu Lazića, preduzetnika iz Novog Sada, na razmišljanje kako da celokupni postupak pojednostavi i olakša. Njegovo rešenje nazvano je Brvnara 27 – u potpunosti prenosiva i prefabrikovana vikendica visokog standarda opremljenosti i kvaliteta.

Možete je instalirati u vašem dvorištu u gradu ili na selu, placu, livadi, na planini uz reku ili more.

Brvnara je bruto 27 m2 (9×3 m). Poseduje spavaći deo, dnevni boravak sa kuhinjom i izdvojeno kupatilo. „Možete je instalirati u vašem dvorištu u gradu ili na selu, placu, livadi, na planini uz reku ili more. Spremna je da podrži sve vaše on-grid ili off-grid avanture. Takođe, Brvnara 27 može da vam bude i radni prostor kao i prostor za rentiranje i izvor dodatnog prihoda“ – ističe Nikola Lazić za naš portal.

Vikendica ovog tipa zamišljena je za urbane nomade – visoko mobilne i pokretljive ljude koji svoj posao mogu obavljati bez obzira na mesto i standardno radno vreme „od 9 do 5“.  Tu su još i parovi (sa i bez dece), ali i zaljubljenici u prirodi koji žele da se osame na par dana, daleko od gradske vreve i ljudi. U Brvnari 27 mogu komotno da borave do četiri odrasle osobe.

Iako skromna po svojoj kvadraturi, unutrašnji prostor karakteriše otvorenost i povezanost prostorija. U spavaćem delu nalazi se veliki bračni krevet. Dnevni boravak je opremljen sa stolom za ručavanje i sofom. Kuhinja je urađena u punom standardu. Kupatilo je urađeno u punom standardu sa svim elementima i priključcima.

Osnova
Osnova
Presek
Presek

Radionička izrada

Brvnara 27 se radionički izrađuje. Uz ovaj postupak proizvodnje dobija se jedna značajna prednost – a to je brzina postavljanja objekta na terenu. Kroz potpunu radioničku prefabrikaciju radovi na terenu svedeni su na minimalnu meru. S obzirom da se brvnara radionički izrađuje, neophodno je bilo da se sve uklopi u dimenzije i gabarite transporta, kao i mogućnost lakog istovara na lokaciji kranom koji dolazi uz transport“ – navodi Dejan Mitov iz studija Modelart Arhitekti.

Brvnara dolazi komplet sa svim priključcima: struja, voda, grejanje i kanalizacija. „Brvnaru isporučujemo potpuno kompletiranu i spremnu za život, rad ili avanturu. Lako se instalira i po potrebi pričvršćuje. Dovozimo je na kamionu i spuštamo kranom ili viljuškarom“ – naglašava Lazić. Kao takva, ona se postavlja na deset prethodno izlivenih betonskih postamenata.

U enterijeru brvnare preovlađuje drvo i prirodni materijali: Foto: kaiserbold

Vrhunski materijali

Brvnara je u celosti napravljena od materijala najvišeg standarda, a njena konstrukcija je od najkvalitetnijeg čelika. Stope su izrađene od nerđajućeg metala. Fasada je od acetiliranog Accoya drveta. Procenjeni životni vek ovog drveta je 50 godina i to bez održavanja i farbanja. Brvnaru je moguće poručiti u dva različita izgleda fasade: Natur i Color Gray.

S druge strane, unutrašnjost je u celosti obložena drvetom, odnosno Hasslacher lamperijom. U podu se nalazi ekološko i energetski efikasno podno grejanje. Stolarija je od ALUMIL aluminijumskih profila zbog kvaliteta i dugotrajnsoti. Termoizolacija je od ROCKWOOL kamene vune debljine 15 cm. Specijalno dizajnirane grilje prave dovoljno privatnosti i efikasnu zaštitu od sunca.

Specijalno dizajnirane grilje prave dovoljno privatnosti i efikasnu zaštitu od sunca.

Kako naručiti?

Ova brvnara može biti na vašem placu ili u vašem dvorištu već narednog proleća. Ukoliko želite da budete među prvima koji će uživati u blagodetima ove brvnare na vašoj lokaciji iz snova, nju možete naručiti već danas, popunjavanjem upitnika koji vam je dostupan na adresi.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

13 komentara

 1. arhitekta

  e, ovo meni treba! koliko košta?

 2. arhitekta

  Izvinjavam se ali ovakva „brvnara“ ne bi baš išla uz more. Upravo je „duh mjesta“ ono što se ovakvom tipizacijom uništava.

  1. Milojko

   Uh, na Jadranskom moru se svi utrkuju da isprate „duh mesta“ – ne zna se ko više prednjači u tome, da budem ironičan. Čini mi se da je ideja upravo suprotno – da se napravi generička jedinica koja može da se instalira na različitim lokacijama.

  2. Zoran

   vidis, meni opet, ovo bas i ide uz more.
   podseca me na one britanske kabine uz plazu, mada su one raznobojne i vesele.
   ne bih ovo stavio na neki proplanak ili slicno.
   -a ne bih je nazvao ni brvnarom, definitivno.

 3. Marija

  Meni fali neka terasa i neki trem.

 4. One-two

  Odlična ideja.

 5. Nick

  Lepa zamisao!

  Bilo bi dobro da rade i 3 x 12 m spoljnu dimenziju, jer to isto može da stane na kamionsku prikolicu bez posebnih dozvola za prevoz.
  U tom slučaju mogla bi da se ubaci još jedna soba, npr spavaća iza kupatila, a da kuhinja bude veća, da ima ostrvo sa šankom i sto za ručavanje, a dnevni boravak ili radni prostor da bude veći i na mestu sadašnje spavaće sobe.

  Pre bih se odlučio za grejanje inverter klimama (1:3,5), nego podno.

  1. Dragan Marković

   A što inverter klima grejanje, a ne podno?

 6. Tanja

  Deluje klaustrofobično!

 7. MILAN UROSEVIC

  CENA JE 1.800,00 EVRA PO KVADRATU.

  1. Miladin

   €1800 za kvadrat? Bas pregonite sa tim cenama. Za € 20.000 dobijes od proverene firme(sa dugogodisnjim iskustvom) komplet kucu od +-45 kvadrata.

 8. Zoran iz Jagodine

  Cena ,mart 2023.je 2200eur/kvadrat.
  Što mu dodje 59400 EUR za 27kvadrata.
  Možda ipak bolje garsonjera u Atini.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *